detector.media
05.08.2021 12:27
Нацрада оголосила цифровий конкурс для місцевого мовлення
Нацрада оголосила цифровий конкурс для місцевого мовлення
Переможці конкурсу повинні будуть відмовитись від аналогового сигналу.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на отримання ліцензій на багатоканальне мовлення з використанням радіочастотного ресурсу у стандарті DVB-T2 (MPEG-4) для місцевого мовлення в 17 областях України. Таке рішення регулятор прийняв під час засідання 5 серпня.

За словами члена Нацради Олександра Ільяшенка, відповідно до конкурсних умов програми місцевої тематики мають становити не менше 2 годин. Також передбачається відсутність ретрансляції.

«Цей конкурс має закрити питання переходу місцевих телекомпаній з аналогового мовлення на цифрове», – зазначив Олександр Ільяшенко. Компанії, які переможуть у цифровому конкурсі, повинні будуть відмовитись від аналогового мовлення.

На конкурс виставлено 43 цифрові місцеві канали  у 17 областях України. Серед них є місця і в обласних центрах країни – Житомирі, Львові, Миколаєві, Одесі і Хмельницькому. Також телерадіоорганізації матимуть можливість розпочати мовлення у Володимир-Волинському Волинської області, Павлограді Дніпропетровської області, Маріуполі Донецької області, Бердянську і Мелітополі Запорізької області, Калуші і Коломиї Івано-Франківської області, Первомайську Миколаївської області, Кременчуці Полтавської області, Скадовську Херсонської області й Умані Черкаської області тощо.

Також Олександр Ільяшенко порадив усім учасникам конкурсу зробити вакцинацію, щоб безперешкодно брати участь у конкурсі.

Нагадаємо, у червні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про незалежність Нацради. Він вилучає норми, якими призупинили проведення конкурсів на видачу ефірних ліцензій на час карантину.

Ілюстрація: відкриті джерела 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY