detector.media
05.08.2021 08:53
Верховний Суд оголосив перерву в справі про санкції за позовом Медведчука
Верховний Суд оголосив перерву в справі про санкції за позовом Медведчука
Суд надав час позивачу для ознайомлення з додатковими документами з грифом «Для службового користування».

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 4 серпня оголосив перерву до 15 вересня в розгляді справи за позовом народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука щодо указу президента про санкції РНБО.

«З метою надання представникові позивача часу для ознайомлення з додатковими документами, що містять гриф "Для службового користування", які надійшли до режимно-секретного відділу Верховного Суду, у судовому засіданні оголошено перерву»,  – йдеться в повідомленні.

Розгляд справи продовжать 15 вересня 2021 року о 15:00.

«Під час судового засідання колегія суддів задовольнила клопотання представника позивача про долучення до матеріалів справи доказів. Також суд виніс ухвалу, якою частково задовольнив клопотання представника третьої особи – Служби безпеки України про розгляд справи в закритому режимі із повним фіксуванням його перебігу за допомогою звукозаписувальних засобів. А саме Верховний Суд вирішив розглядати справу в закритому судовому засіданні у частині дослідження доказів, які містять державну таємницю, у задоволенні іншої частини – відмовив», – додали в суді.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. 

Підозру їм оголосили за трьома епізодами. Один із них стосувався проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь»: начебто вони планували вербувати українців у РФ для розповсюдження російської пропаганди. Ще один епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод відбувся у серпні 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

За даними СБУ, Тарас Козак наразі перебуває за кордоном, місце знаходження Віктора Медведчука для вручення йому підозри встановити не вдалось. СБУ того ж дня провела обшук у Медведчука.

Медведчук ввечері 11 травня повідомив, що перебуває в Україні та не збирається ховатися від правосуддя. Однак не уточнив, де саме нині перебуває. За даними СБУ, Тарас Козак наразі перебуває за кордоном.

30 липня Київський апеляційний суд залишив без змін рішення Печерського районного суду про домашній арешт Медведчука.  

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY