detector.media
04.08.2021 17:17
На базі Kyiv Live створять два канали: київський та національний
На базі Kyiv Live створять два канали: київський та національний
Live Network планує розвести супутникову та ефірну версію каналу Kyiv Live.

Про це в коментарі «Детектору медіа» розказала Світлана Павелецька СEO Інституту когнітивного моделювання, який займається управлінням каналами холдингу.

Саме для цього влітку компанія переоформила ліцензії та змінила назви каналів: ефірну версію на «Типовий Київ», а супутникову – на Live.

«Було прийняте рішення, тому що, з одного боку, не вистачає виключно київського каналу у столиці. А з іншого боку – в каналу Live потенціал більший, ніж Київ. Тому зараз нашою стратегією є розвести ці канали», – сказала Світлана.

За її словами, «Типовий Київ» буде столичним каналом, а Live – «цікавим каналом національного формату».

«У серпні ми запускаємо велике політичне токшоу та ще кілька історій. Але поки що зарано про це говорити», – додала вона.

За інформацією джерел «Детектора медіа», «Типовим Києвом» займатиметься ексочільниця каналу «Київ» Світлана Криворучко. Отримати коментар Світлани Криворучко поки що не вдалось. А Світлана Павелецька лише зазначила: «Ми зараз збираємо команду. Як тільки вона буде зібрана, ми про це одразу повідомимо».

Нагадаємо, в липні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію ТОВ «ТРК "Купол"» Вадима Столара, яке мовить під логотипом «Live», та дозволила перейменувати мовника на «Типовий Київ».

Згідно з даними Єдиного державного реєстру, кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «ТРК "Купол"» є нардеп «ОПЗЖ» Вадим Столар. 

Столар є власником медіахолдингу Live Network, він також має інтерес у будівельному бізнесі Києва, зокрема, «Схеми» повідомляли про його тісні стосунки з мером Віталієм Кличком. ZN.UA називало Столара правою рукою Кличка у 2015–2019 роках.

Телеканал «Kyiv.Live» розпочав мовлення 9 серпня 2020 року в аналоговому та цифровому етерах.

10 червня 2021 року Нацрада переоформила ліцензію трьом компаніям, які мовлять під логотипом «Kyiv.Live».

Зазначимо, що телеканали, які мовлять під цим логотипом, тоді змінили назву на «Live». За словами представниці каналу, після проведення опитувань колективу, родичів, друзів та фокус-груп було вирішено змінити назву каналу з «Kyiv.Live» на «Live».

Планувалося, що під таким логотипом мовитимуть ТОВ «Медіамережі», ТОВ «Ньюс нетворк» та ТОВ «ТРК "Купол"».

При цьому «Odesa Live» залишається з територіальним означенням. Тоді ж Нацрада переоформила ліцензію ТОВ «ТРК "Купол"» (Перший київський телеканал) через те, що його власником став Столар. Телеканал переїхав у бізнес-центр «Парус».

Графіка: телеканал «Live» / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY