detector.media
Наталія Данькова
04.08.2021 15:30
Максим Вакуленко, керівник UNC: Канал не має стосунку до Арбузова
Максим Вакуленко, керівник UNC: Канал не має стосунку до Арбузова
Про майбутніх інвесторів та офіційну власницю, плани щодо перезапуску та бажання потрапити в цифровий ефір.

Cупутниковий канал «Вінтаж ТВ» готується до переформатування в економічний Ukrainian News Channel. Це сталося після того, як у травні 2021 року харківський бізнесмен Андрій Карпій продав компанію, яка володіє ліцензією, новим власникам. У реєстрі бенефіціаром є Анна Геннадіївна Коляда, яка у 2017 році очолювала канал Business. Втім очільник UNC Максим Вакуленко в розмові з «Детектором медіа» сказав, що  інвестором каналу може стати «український заможний фінансовий фонд» і, можливо, з часом до фінансування долучаться західні партнери цього фонду. Назвати його він планує після оформлення всіх угод і внесення змін до реєстру. «Я можу лише сказати, що інвестори походять не з медіаринку, а з ринку фінансів», — сказав він.

Максим Вакуленко раніше працював програмним директором на Першому діловому. Зараз, за його словами, перед ним стоїть завдання зробити з Ukrainian News Channel популярний економічний канал для широкої аудиторії. До того ж на цьому каналі, за його словами, не має бути політики.

У бліцінтерв’ю «Детектор медіа» він розказав про перезапуск каналу, плани щодо виходу на самоокупність, інвесторів та заперечив інформацію про можливу причетність Сергія Арбузова, політика з команди президента-втікача Віктора Януковича, до оновленого UNC.

— Максиме, скажіть, коли планується перезапуск каналу «Вінтаж ТБ» у UNC?

— Після завершення угоди щодо купівлі телеканалу ми підготували та подали відповідні документи до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та чекали на переоформлення ліцензії (тепер уже офіційно ми UNC). Тепер ми лише плануємо працювати над залученням нових людей до творчої та управлінської команди. На це все потрібен час, відповідно, на цей період ніяких глобальних змін у мовленні та наповненні ефіру не буде. Зараз ми тільки орендуємо приміщення і техніку, щоби підтримувати виконання ліцензійних вимог на тому ж рівні, що був на «Вінтаж ТВ».

Тобто поки що є лише ідеї та цілі — ми хочемо створити цікавий і привабливий для глядача телевізійний продукт, і тут питання не в термінах, а в якості. Тому конкретної відповіді на питання, коли планується перезапуск, поки немає. Це може відбутися тоді, коли вдасться знайти кадри, завершити формування технічної бази, завершити перемовини з інвесторами тощо.

Коли з’явиться новий контент?

— Зараз тільки плануємо розробку перших пілотів програм у новому форматі. У планах — створити канал економічної спрямованості, цікавий для широкої аудиторії.

За умовами ліцензії формат каналу передбачає також показ розважальних проєктів та кіно. Чи плануєте ви змінити формат чи, навпаки, працюватимете в ньому?

— Поки що ми працюватимемо в тому форматі, який визначений ліцензією. Ми зобов’язані це робити.

Хто є інвестором каналу? Відповідно до реєстру, бенефіціаром є Анна Коляда, яка у 2017 році очолювала канал Business.

— Перемовини з інвесторами тривають. Коли буде повне розуміння щодо їх складу, ми цю інформацію оприлюднимо.

Чи мають вони стосунок до Сергія Арбузова, політика з команди президента-втікача Віктора Януковича? Про це писав телеграм-канал TVPost.

— Ця інформація та «конспірологія», що там згадана, не відповідають дійсності. Анна Коляда не має стосунку до Арбузова. Вона лише незначний час у 2017 році, коли Арбузова вже давно не було в країни, очолювала команду Business. Це було в перехідний період, коли канал готували до продажу. Тобто це була суто менеджерська робота. Я, у свою чергу, працював програмним директором на Першому діловому. Також можу сказати, що ми ніколи не планували студію в «Парусі». І навіть теоретично запуск ніколи не планувався у вересні — це абсолютно нереально.

Максиме, чому ви поки що не називаєте справжніх інвесторів?

— Я можу лише сказати, що інвестори походять не з медіаринку, а з ринку фінансів. Це нова для них сфера, вони переймаються ризиками щодо фінансування таких проєктів. Враховуючи це, ми хотіли би вберегти інвестора від «медіатурбулентності». До того ж, остаточного переліку інвесторів ще немає, перемовини тривають досі. Коли процес завершиться, імена будуть, звісно ж, оприлюднені.

Як такий канал, на вашу думку й на думку інвесторів, може бути рентабельним? І як ви хочете його монетизувати?

— Канали подібного профілю у світі є рентабельними. Ми не бачимо причин, чому цього не можна повторити в Україні.

За інформацією наших джерел, Ukrainian News Channel має намір брати участь у конкурсі на входження в цифровий мультиплекс Концерну РРТ. Чи справді це так?

— У нас є таке бажання. Будь-який канал хоче бути присутнім в ефірі. Адже тільки після цього він є всеукраїнським, до того це «містечковий канал» попри те, що зараз ми присутні в усіх регіонах. Коли буде готовий мультиплекс, думаю, на зустрічах із планування розвитку каналу ми ці питання будемо порушувати.

Чи є ви зараз у пакетах найбільших провайдерів? І чи платите ви за входження у їхні пакети?

— Певною мірою ми присутні у провайдерів, договори з ними дісталися від «Вінтаж ТВ», але їх не дуже багато. За тими договорами оплата з нашого боку не передбачена. Ми плануємо розвивати цей напрямок, але розглядати підписання конкретних угод із новими провайдерами будемо в міру розвитку.

Коли плануєте вийти на самоокупність?

— Це залежатиме від того, коли ми сформуємо кінцевий продукт. Самоокупність планувалася за 5—6 років після старту мовлення. Однак, сподіваємося, що цей процес буде швидшим.

Фото надане Максимом Вакуленком

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY