detector.media
03.08.2021 20:14
Британська газета звинуватила NYT у забороні журналістам розслідувати походження коронавірусу через китайське фінансування
Британська газета звинуватила NYT у забороні журналістам розслідувати походження коронавірусу через китайське фінансування
The New York Times відкидає ці звинувачення.

Британське щотижневе видання The Spectator з посиланням на свої джерела написало, що журналістам американського щоденного видання The New York Times (NYT) заборонили розслідувати версії штучного походження вірусу Covid-19 або його витік з уханської лабораторії.

Інсайдери The Spectator, які працюють в NYT, розповіли, що редактори американського видання вважають версію штучного походження вірусу теорією змови. 

The Spectator пов’язує це з тим, що до пандемії NYT отримувало більші суми від китайських інвесторів. А у матеріалах, мовляв, просувались інтереси Китаю. 

Крім того, ще однією причиною «замовчування» теми The Spectator вважає те, що версію штучного походження підтримував експрезидент Америки Дональд Трамп

Своєю чергою NYT називає це припущення The Spectator «сміховинним» та відкидає обвинувачення. 

Нагадаємо, що звичайний американець випадково зустрів у магазині ведучого телеканалу Fox News і висловив своє негативне ставлення до нього. Це вже не перший раз, коли критика цього телеведучого стає вірусною.

Також голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреєсус визнав, що потенційний зв'язок між пандемією COVID-19 та витоком вірусу з китайської лабораторій було виключено з версій передчасно.

Всесвітня організація охорони здоров'я поки не отримала дозволу від влади Китаю на візит експертної групи для вивчення походження коронавірусу.

Ілюстрація: NYT

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY