detector.media
02.08.2021 19:22
На обкладинці щоденної шведської газети зобразили військових з веселковим прапором ЛГБТ+. Це реклама збройних сил (ФОТО)
На обкладинці щоденної шведської газети зобразили військових з веселковим прапором ЛГБТ+. Це реклама збройних сил (ФОТО)
Це не перша обкладинка газети Svenska Dagbladet, яка розмиває стереотипи щодо військових.

Обкладинку щоденної шведської газети Svenska Dagbladet за 1 серпня 2021 року опублікував користувач з ніком Per Axbom у своєму твіттері. 

Він написав, що «сьогодні це реклама Збройних сил Швеції». 

На обкладинці також написано: «Прапор, який варто захищати. Ми захищаємо права людини, рівність усіх та наше право жити так, як ми самі обираємо».

The full front page of Sweden’s daily newspaper @SvD today is an ad from The Swedish Armed Forces.

Translated: “A FLAG WORTH DEFENDING. We defend human rights, everyone’s equal worth and our right to live as we ourselves choose.” pic.twitter.com/bvyrZ3A7rP

— Per Axbom (@axbom) August 1, 2021

Також він написав, що це послідовна позиція шведських Збройних сил вже багато років. У 2017 році вони затвітили: «Ми готові пройти всю дистанцію. Ваше право жити, як ви хочете, бути, ким хочете та з ким хочете – наше завдання вас захищати».

Vi är beredda att gå hur långt som helst. Din rätt att leva hur du vill, som den du vill och med vem du vill – är vår uppgift att försvara pic.twitter.com/8yHAdsHmam

— Försvarsmakten (@Forsvarsmakten) July 31, 2017

OUR STRENGTH CONSISTS OF DIFFERENCES. July 30, 2020. pic.twitter.com/KfsEusqRTB

— Per Axbom (@axbom) August 2, 2021

Крім того, він опублікував низку інших обкладинок цієї газети, які також стосуються розвінчання стереотипів щодо військових. Наприклад, обкладинка газети до 8 березня вийшла з військовою на обкладинці та написом «типова жінка».

«"Typiskt tjejer!" – це шведський вигук, який приблизно можна перекласти як "це так типово для поведінки дівчат". Зазвичай це принизливо. Текст на обкладинці: "Виконуємо навчання та операції, швидко приймаємо рішення у напружених ситуаціях"» – написав він в іншому твіті.

Нагадаємо, що нещодавно співробітник поліції двічі забризкав кореспондента видання «Апостроф» Романа Пєтушкова сльозогінним газом з балончика під час заворушень між противниками «Рейвах прайду» та силовиками на вулиці Банковій.

Також вперше випадків тиску на ЛГБТ-активістів монітори зафіксували більше, ніж на антикорупційників.

Про це зауважила команда Центру прав людини Zmina 28 липня під час презентації моніторингової доповіді щодо тиску й переслідування активістів у другому кварталі 2021 року.

Фото: Svenska Dagbladet

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY