detector.media
02.08.2021 12:36
The Daily Beast висвітлило скандал із Кароліною Ашіон та міністром Ткаченком, якого ведуча звинуватила у расизмі
The Daily Beast висвітлило скандал із Кароліною Ашіон та міністром Ткаченком, якого ведуча звинуватила у расизмі
Кароліна Ашіон: Ткаченко тепер закидає мені якісь політичні мотиви, але перекручувати факти – це неправильно.

Американське видання The Daily Beast опублікувало ексклюзивне інтерв'ю з українською телеведучою Кароліною Ашіон, поговоривши з нею про скандал із очільником Мінкульту Олександром Ткаченком, якого вона звинуватила в расизмі.

30 червня 2021 року у Facebook Ашіон розповіла, що шість років тому Ткаченко (тоді генеральний директор «1+1 медіа» та каналу «1+1») відмовив їй у кастингу на ранкове шоу через нібито колір шкіри. Після цього вона звільнилася. Ткаченко в коментарях до посту ведучою відкинув звинувачення, сказавши, що як гендиректор холдингу не проводив кастинги.

В інтерв'ю The Daily Beast Ашіон наголосила, що вирішила підняти цю тему публічно заради всіх темношкірих українців, які, за її словами, теж стикаються з приниженнями та дискримінацією.

Ткаченко спілкуватися з The Daily Beast відмовився, однак пресслужба міністра надала посилання на його коментар виданню «Гордон» щодо заяви Ашіон. У коментарі Ткаченко заперечував, що говорив щось расистське на адресу Ашіон і натякнув на необ'єктивне ставлення до себе телеканалу Прямий, де працює ведуча.

«Використовувати момент того, що когось оцінюють за гендером, кольором шкіри і ще чимось, звісно, можна. І це такий собі хайп. Але також можна звернути увагу, що зараз Кароліна працює на каналах, які належать (п'ятому президенту Петрові Порошенку - Ред.) і де завжди своєрідно трактують мою позицію, упереджено. Це все умовні конструкції з придуманого перекрученого світу. І тому втручатися у придуманий не мною світ мені не хотілося б», – заявив міністр.

У свою чергу, Ашіон заявила The Daily Beast, що Ткаченко «публічно бреше».

«Міністр публічно бреше, це ганьба. Ткаченко тепер закидає мені якісь політичні мотиви, але перекручувати факти – це неправильно. Я була обережна з тим, щоби не змішувати питання расизму з політикою. Я вирішила заговорити про це виключно заради тисяч темношкірих українців, яких ранять так само, як мене, які страждають від расистських коментарів», – стверджує Ашіон.

Також The Daily Beast розповіло про нещодавній інцидент із українським коміком Віктором Вемуною, який звинуватив у расизмі гумористичну програму «Дизель шоу» через номер «Тарас-Папуас». У номері актори повинні були жартувати щодо кольору шкіри та сексуальної орієнтації. Вемуна від участі в номері відмовився, але скетч зняли із іншими акторами.

Команда «Дизель Студіо» відкинула звинувачення у расизмі та гомофобії, заявивши, що номер мав високі рейтинги, був позитивно оцінений глядачами, а критичні коментарі в соцмережах нібито писали «боти».

Фото: Karolina Ashion/Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY