detector.media
01.08.2021 10:59
МЗС Росії звинуватило Україну у фальсифікації історії через демонтаж пам’ятника у Львові
МЗС Росії звинуватило Україну у фальсифікації історії через демонтаж пам’ятника у Львові
У своєму зверненні до ЗМІ вони також звинуватили українську владу у «спробі позбавити українських громадян Перемоги у Великій Вітчизняній війні».

Йдеться про радянську зірку на «Марсовому полі» у Львові, яку планують перенести до музею демонтованих радянських символів і пам'ятників «Територія терору». Про це пише фейсбук-група «Суспільство майбутнього Львів».

У зв’язку з цим Міністерство зовнішніх справ Росії у своєму зверненні до ЗМІ заявило, що направило українському МЗС ноту протесту, апелюючи до «Угоди про увічнення пам'яті про мужність і героїзм народів держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, учасником якого є Україна». На їхній погляд, демонтажем Україна порушує свої зобов’язання. 

В ньому вони «закликають керівництво України відмовитись від фальсифікації історії» та «спроби позбавити українських громадян Перемоги у Великій Вітчизняній війні». 

Ще раніше, пише «Суспільство майбутнього Львів», на пропагандистському телеканалі «Россия-1» в передачі «60 минут» був сюжет, присвячений демонтажу центральної скульптурної групи радянського монумента слави у Львові. 

В цьому сюжеті ведуча-пропагандистка Ольга Скабєєва називає активістів «місцевими папуасами» та «місцевими нациками». 

Скульптури монументу, які демонтували 23 липня, зберігатимуться в експозицію музею «Територія терору» у Львові, пише «Радіо Свобода».

Нагадаємо, що ФБК Олексія Навального випустив розслідування про нерухомість подружжя російських пропагандистів Євгенія Попова та Ольги Скабєєвої, які разом працюють на «Россия-1.

Ще раніше представниця МЗС РФ Марія Захарова написала текст про «придушення свободи слова в Україні» через візит в Україну спецпредставниці ОБСЄ зі свободи слова Марії Терези Рібейро, яка 5 липня прибула до Києва за запрошенням міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY