detector.media
31.07.2021 16:01
В Італії вийшла одна з найбільш ґрунтовних наукових робіт з етнічної історії України, яку написала докторка філософії Тамара Михайляк
В Італії вийшла одна з найбільш ґрунтовних наукових робіт з етнічної історії України, яку написала докторка філософії Тамара Михайляк
В Італії вийшла друком книга про етнографію та антропологію України, яку написала викладачка Неаполітанського університету ім. Федеріко II, українська вчена Тамара Михайляк.

Книга називається «Українська етнографія та антропологія. Студії та дослідження з кінця XVIII століття до початку 90-х років XX століття».

Авторка Тамара Михайляк – докторка філософії, приват-доцентка кафедри культурної антропології Неаполітанського університету.

Про це повідомило посольство України в Італії у фейсбуці.

Ця праця є однією з перших та найбільш ґрунтовних наукових робіт з етнічної історії України, традиційно-побутової культури та українського народного мистецтва, що видана на території Італії італійською мовою, вказують у дописі.

Вчена намагається простежити у ній історичну, культурну і методологічну основи етнографії на тлі впливу політичних та соціальних чинників.

Це вже друга книжка Тaмaри Михaйляк, що вийшла італійською. У 2017 році видали її працю «Імперія у дзеркалі. Антропологія, етнографія та фольклор у побудові національної культурної ідентичності за часів царської Росії 1700-1900 років».

Нагадаємо, що «Радіо Культура» за допомогою звуків та віршів розповіло історію поета Івана Семененка, якого вважали загубленим, а нещодавно «знайшли».

Фото: фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY