detector.media
31.07.2021 14:42
У Казахстані поліція розслідує самогубство письменниці через імовірний кібербулінг
У Казахстані поліція розслідує самогубство письменниці через імовірний кібербулінг
Адвокатка письменниці заявила, що у них є листи та докази, що самогубство сталось через цькування у мережі.

Поліція Казахстану відкрила кримінальну справу за фактом загибелі (доведення до самогубства) письменниці Аягуль Мантай. Про це пише «Радио Азаттык».

Про смерть письменниці стало відомо 29 липня, пише «HOLA News». у той же день в соціальних мережах поширилася інформація, що її цькували у мережі. 

Адвокатка Ляззат Ахатова, яка представляє сім'ю загиблої, розповіла, що у них є скриншоти, які підтверджують їхню версію.

«Ми хочемо надати скриншоти, її останній лист, у нас все є. Я чекаю родичів Аягуль, нехай вони проведуть всі обряди. Вчора тільки поховали її, потрібен час. 5 серпня буде 7 днів після її смерті, може, я й сама поїду туди. Цькування було, я особисто прочитала її останній лист, адресований журналісту. Вночі прочитала пост, де вона (Мантай – ДМ) просить її зупинитися, а то вона доведе когось до самогубства. Хочу опублікувати цей лист, буду публікувати все, що мені відомо, в рамках закону. Словесно знищили дівчинку, Аягуль була дуже вразливою, творчою особистістю, не витримала усього цього бруду», – заявила Ахатова.

Аягуль Мантай народилася в селі Байконис Мактаральского району Туркестанської області. Закінчила магістратуру Російського університету дружби народів (РУДН). Понад 7 років проживала в Москві. У 2009 році у видавництві «Жалин» вийшла її збірка оповідань «Дощова весна». Аягуль авторка книжки «Повернення до серця». Вона лауреатка молодіжної премії «Серпер». У 2010 році її відзначили президентською стипендією у категорії «Література».

Нагадаємо, що у Львові батька 15-річного школяра оштрафували за те, що хлопець розміщував у соцмережі карикатури на вчителів

Фото: фейсбук письменниці

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY