detector.media
30.07.2021 16:31
На Житомирщині невідомі пошкодили авто журналіста місцевого видання
На Житомирщині невідомі пошкодили авто журналіста місцевого видання
Поліція повідомила, що розпочала розслідування — попередня правова кваліфікація ч. 1 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) КК України.

У Новограді-Волинському Житомирської області невідомі в ніч на 28 липня пошкодили авто журналіста інтернет-видання «Сайт Новограда-Волинського 04141 com.ua» Олександра Сукача. Про це пише Суспільне.

Сукач розповів, що неодноразово отримував погрози через свою журналістську діяльність.

«Я сам раніше працював у слідчих органах, у 2014 році поїхав в АТО, а повернувшись у 2015 році, зайнявся журналістською роботою. На попередній роботі я розслідував економічні злочини, тож, став писати на тему корупції і зловживань. Періодично мені надходять погрози — хтось погрожує в коментарях на сайті, але я ці коментарі видаляю звідти. Іноді люди телефонують і погрожують словесно — я вже звик до такого. Думаю, машину мені пошкодили саме через мою професійну діяльність. Адже поряд стояло ще з десяток автомобілів, але їх не зачепили. Постраждало тільки моє авто. Я лишив машину напередодні (27 липня) ввечері у дворі, а коли о 6:30 ранку наступного дня вийшов, то побачив, що колесо спустило. Подумав, що, може, воно саме спустило, але тут помітив велику подряпину на кузові. З того, що заміряла поліція, то поріз на колесі був довжиною 12 сантиметрів», — розповів журналіст.

Він не зміг назвати конкретних підозрюваних.

«Є кілька резонансних тем, на які я писав, але прямих персональних погроз я не отримував, тому не можу сказати, що підозрюю когось конкретно. Загалом, сам по собі я людина неконфліктна. Що стосується нашого сайту, то ми є частиною мережі. Працюємо там вдвох з дружиною. Ми ні від кого не залежимо, зареєстровані як товариство з обмеженою відповідальністю, є членами незалежної профспілки журналістів», — додав Сукач.

Поліція повідомила, що розпочала розслідування — попередня правова кваліфікація ч. 1 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) КК України.

«На місці події працювала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського районного відділу поліції. Під час першочергових заходів з’ясувалось, що пошкоджено переднє колесо та нанесені подряпини на боковій частині автомобіля "Peugeot", що належить 38-річному журналісту місцевого інтернет-видання. Поліцейські вилучили низку речових доказів та зібрали інші свідчення. Нині тривають заходи із встановлення осіб, причетних до події», — сказали правоохоронці.

Зловмисникам може загрожувати штраф від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, у ніч на 17 лютого 2021 року невідомі підпалили авто засновника порталу DTP.Kiev.ua Владислава Антонова. Антонов пов'язав підпал зі своєю професійною діяльністю. Він тоді казав, що знає, хто є виконавцем та замовником злочину, але через таємницю розслідування відмовився називати їхні імена. 23 травня поліція повідомила, що оголосила підозру в межах провадження про підпал авто Антонова. У підпалі підозрюють 22-річного уродженця міста Глухів, йому загрожує до 10 років позбавлення волі. 24 травня Шевченківський районний суд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення 454 тисяч гривень застави. 

Фото: Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY