detector.media
30.07.2021 08:28
«Репортери без кордонів» запустили безпекову платформу для журналістів
«Репортери без кордонів» запустили безпекову платформу для журналістів
Наразі платформа доступна англійською та китайською мовами.

Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» 29 липня повідомила про запуск платформи з питань фізичної безпеки, кібербезпеки та професійної практики для журналістів.

Це інформаційна та самонавчальна платформа для журналістів, які висвітлюють ситуацію з COVID-19, а також питання фізичної та кібербезпеки, публікують матеріали з правових питань та про психічне здоров’я. Наразі платформа доступна англійською та китайською мовами на сайті training.rsf.org.

«Платформа доповнює навчальні програми, які проводить RSF, і спрямована на краще вирішення постійно зростаючих проблем безпеки незалежних журналістів, — розповів голова бюро RSF у Східній Азії Седрік Альвіані. — Після викриття Pegasus журналістам ніколи не було більш актуальним усвідомлювати неминучі загрози для себе та своїх джерел».  

На платформі є інформація про ізраїльське шпигунське програмне забезпечення Pegasus, відеозаписи із серії навчальних занять RSF, а також електронна версія посібника з безпеки журналістів.

Нагадаємо, у травні 2021 року Міжнародна неурядова організація «Репортери без кордонів» (RSF) оголосила про запуск цифрової платформи «Ініціатива довіри до журналістики» (JTI). З її допомогою ЗМІ можуть перевірити, наскільки надійним джерелом інформації вони є.

Фото: RSF 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY