detector.media
29.07.2021 20:06
Затриманому білоруському журналісту Скурку діагностували пневмонію
Затриманому білоруському журналісту Скурку діагностували пневмонію
Вже 13 діб він провів в ‘ув'язненні без передач та відповідної дієти.

У затриманого співробітника білоруського видання «Наша Нiва» Андрія Скурка діагностували пневмонію, можливо, ковідного походження. Про це повідомили його колеги.

Журналіст «Радіо Свобода» Олег Грузділовіч, який сидів з ним в одній камері, розповів, що з 18 липня Скурко почав кашляти, у нього піднялася температура.

У Скурко – інсулінозалежний діабет. На Окрестіна він провів 13 діб без матраца, з увімкненим світлом, без необхідної для його стану здоров'я дієти і передач. Ковід для діабетиків смертельно небезпечний, передає видання.

У зв'язку з цим Білоруська асоціація журналістів звернулася до Міністерства внутрішніх справ, Департаменту виконання покарань та Міністерства охорони здоров'я з проханням негайно госпіталізувати Андрія Скурка до цивільного госпіталю.

Нагадаємо, що у Скурка «структурні зміни в легенях» і була підозра на COVID-19. Крім того, у 2017 році йому діагностували діабет І типу.

У середу, 28 липня, минуло 10 днів з моменту повторного затримання співробітників «Нашої Нiви» головреда Єгора Мартиновича та керівника відділу реклами Андрія Скурка.

За даними порталу «Наша Нiва», їм висунули обвинувачення. Вони залишаються у СІЗО на Володарського, хоча мали б вийти

Також «Наша Ніва» відновив вебсайт за новою адресою. Попередній сайт був заблокований владою Білорусі 8 липня.

8 липня 2021 року Міністерство інформації Білорусі заблокувало веб-сайт «Нашої Ниви» через нібито розміщення забороненої інформації. Доступ до сайту зник не лише в Білорусі, а й за кордоном. Через кілька днів після блокування ресурсу «Наша Ніва»  оголосила, що готується до запуску нового сайту під старою назвою.

Також 8 липня силовики затримали чотирьох співробітників редакції за ч. 1 ст. 342 КК Білорусі (Організація або підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або участь в них).

Зокрема, це головний редактор Єгор Мартинович, якого побили під час затримання, головред журналу «Наша історія» Андрій Динько, начальника відділу реклами і маркетингу Андрій Скурко і головного бухгалтер Ольга Ракович. Пізніше Ракович та Динька відпустили, а Мартинович та Скурко залишаються за гратами.

19 липня правоохоронці Білорусі оголосили співробітникам порталу порталу «Наша Ніва» нову підозру у «несплаті комунальних послуг», що карається обмеженням волі або колонією до п'яти років.

Також 8 липня КДБ провів обшуки в редакціях і у співробітників незалежних ЗМІ Брестської області. Зокрема, силовики прийшли до редакцій «Медіа-Полісся», «Intex-press», «Брестської газети».  

Того ж дня КДБ Білорусі оголосив проведення у країні спецоперації із «зачистки від радикально налаштованих осіб».

Фото: Андрій Скурко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY