detector.media
29.07.2021 18:14
В Мінську затримали й відпустили ексжурналістку «Радыё Свабода». А потім прийшли до неї з обшуком (ДОПОВНЕНО)
В Мінську затримали й відпустили ексжурналістку «Радыё Свабода». А потім прийшли до неї з обшуком (ДОПОВНЕНО)
Її хлопець через програму на iPad зафіксував, що її телефон перебував на тій же ж вулиці, що й мінське відділення КГБ.

У Мінську затримали колишню журналістку «Радыё Свабода», блогерку, маркетологиню і медіаменеджерку компанії Eleven Анастасію Пілюгіну. Про це виданню повідомив її хлопець.

Він розповів, що 29 липня близько 11:00 Пілюгіна вийшла по ноутбук до машини, яка стояла у дворі, і зникла. Її телефон був вимкнений, але потім вмикався. Дзвінки скидалися.

За допомогою програми на iPad він побачив, що її телефон перебуває в провулку Козлова. Там же розташоване управління КДБ в Мінську.

О 17:30 її хлопець повідомив, що вона на волі. Він розповів, що незадовго до цього часу вона йому подзвонила й сказала, що буде вдома. Згодом від нього надійшла інформація, пише видання, що силовики прийшли до них додому з обшуком.

Нагадаємо, що 26 липня 2021 року влада Білорусі випустила з-під варти журналістів «Радыё Свабода» Інну Студзінську та Олег Груздзіловича, яких утримували у СІЗО з 16 липня.

Також з СІЗО звільнили журналіста каналу «Белсат» Ігоря Ілляша.

Нагадаємо, що 16 липня 2021 року білоруські силовики прийшли з обшуком до близько 30 журналістів, активістів та правозахисників. 

Під час обшуків в офісі білоруської служби «Радіо Свобода» у Мінську правоохоронці виламали двері та вилучили в редакції майже всю техніку.

Також силовики затримали журналістів, які працюють у редакції, або були з нею раніше пов'язані. Зокрема, це Олег Груздзілович та Інна Студзінська. Студінська, перебуваючи в ув’язненні, оголосила голодування.

Також силовики затримали журналіста білоруської редакції «Радіо Свобода» Алеся Дащінського. Правоохоронці вилучили у журналіста ноутбук, телефон, жорсткий диск, флешки й банківську карту. 24 липня правоохоронці відпустили Дащінського, а також журналістку каналу «Белсат» Анну Голету. 

Фото: Анастасія Пілюгіна / РС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY