detector.media
29.07.2021 10:56
Білоруський портал «Наша Ніва» відновив веб-сайт за новою адресою
Білоруський портал «Наша Ніва» відновив веб-сайт за новою адресою
Зараз сайт доступний у Білорусі та за кордоном.

Білоруський портал «Наша Ніва» відновив веб-сайт за новою адресою. Попередній сайт був заблокований владою Білорусі 8 липня.

Зараз сайт доступний у Білорусі та за кордоном за адресою https://nashaniva.com.

8 липня 2021 року Міністерство інформації Білорусі заблокувало веб-сайт «Нашої Ниви» через нібито розміщення забороненої інформації. Доступ до сайту зник не лише в Білорусі, а й за кордоном. Через кілька днів після блокування ресурсу «Наша Ніва»  оголосила, що готується до запуску нового сайту під старою назвою.

Також 8 липня силовики затримали чотирьох співробітників редакції за ч. 1 ст. 342 КК Білорусі (Організація або підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або участь в них).

Зокрема, це головний редактор Єгор Мартинович, якого побили під час затримання, головред журналу «Наша історія» Андрій Динько, начальника відділу реклами і маркетингу Андрій Скурко і головного бухгалтер Ольга Ракович. Пізніше Ракович та Динька відпустили, а Мартинович та Скурко залишаються за гратами.

19 липня правоохоронці Білорусі оголосили співробітникам порталу порталу «Наша Ніва» нову підозру у «несплаті комунальних послуг», що карається обмеженням волі або колонією до п'яти років.

Також 8 липня КДБ провів обшуки в редакціях і у співробітників незалежних ЗМІ Брестської області. Зокрема, силовики прийшли до редакцій «Медіа-Полісся», «Intex-press», «Брестської газети».  

Того ж дня КДБ Білорусі оголосив проведення у країні спецоперації із «зачистки від радикально налаштованих осіб».

Ілюстрація: «Наша Ніва»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY