detector.media
29.07.2021 09:46
Російський тенісист вимагав вигнати з Олімпіади журналіста через питання про допінг
Російський тенісист вимагав вигнати з Олімпіади журналіста через питання про допінг
У Міжнародній федерації тенісу відповіли Медведєву, що не мають можливості позбавити співробітника ЗМІ акредитації.

Російський тенісист і друга ракетка світу Даниїл Медведєв вимагав вигнати з Олімпійських ігор чилійського журналіста, який на післяматчевій пресконференції запитав його про ставлення до допінгу у російському спорті.

Як повідомляє The Guardian, в 1/8 фіналу олімпійського турніру російський тенісист обіграв італійця Фабіо Фоньїні в трьох сетах. Після гри Медведєв поскаржився на проблеми з самопочуттям через сильну спеку в Токіо. 

Під час пресконференції журналіст запитав Медведєва, чи є «клеймо шахраїв» на російських спортсменах через звинувачення у допінгу, і як до цього ставиться особисто тенісист. Медведєв  відповів, що журналісту має бути соромно за своє питання, і що йому більше не варто працювати на Олімпіаді.

«Перший раз у моєму житті я не буду відповідати на питання. Я більше не хочу його тут бачити», – сказав Медведєв.

З вимогою позбавити журналіста акредитації Медведєв звернувся до присутніх у конференц-залі, серед яких були і організатори турніру.

У Міжнародній федерації тенісу вже заявили, що не мають можливості позбавити співробітника ЗМІ акредитації та відсторонити його від освітлення ігор.

«Журналісти мають право запитувати що завгодно», – наголосили у пресслужбі федерації.

Олімпіада в Токіо стартувала 23 липня і триватиме до 8 серпня 2021 року. Російська збірна складається з 355 спортсменів, які виступають під нейтральним прапором і називають себе представниками російського Олімпійського комітету. Заборона на використання національної символіки запроваджена через маніпуляції РФ з допінг-пробами своїх спортсменів, вона чинна до 16 грудня 2022 року. Також РФ не матиме права приймати великі міжнародні змагання.

Фото: Carine06/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY