detector.media
29.07.2021 08:55
Президент Франції поскаржився на автора плаката, який зобразив його в образі Гітлера через заклик до обов'язкової вакцинації
Президент Франції поскаржився на автора плаката, який зобразив його в образі Гітлера через заклик до обов'язкової вакцинації
Автору плаката може загрожувати 12 тисяч євро штрафу.

Президент Франції Еммануель Макрон поскаржився на автора плаката, який зобразив його в образі Адольфа Гітлера через заклик до обов'язкової вакцинації проти COVID-19. Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на France Blue.

Подати скаргу Макрон уповноважив паризьку юридичну фірму. Автор плаката, адміністратор мережі рекламних щитів в департаменті Вар Мішель-Анж Флорі повідомив, що 29 липня його викликають на допит до поліцейської дільниці міста Тулон у зв'язку зі скаргою Макрона.

Раніше прокуратура Тулона порушила справу через «публічні образи» президента Франції. Вар Мішель-Анж Флорі може загрожувати 12 тисяч євро штрафу.

«На рекламному щиті зображення, на якому Макрон постає в схожій на нацистську уніформу і з вусами і зачіскою, як у Гітлера. На характерній пов'язці червоного кольору на рукаві зображена стилізована під прапор Третього рейху абревіатура заснованої Макроном партії  "Вперед, Республіка!" (LREM — ДМ)», — йдеться в повідомленні.

Також на плакаті є напис: «Підкоряйтеся. Зробіть щеплення». Білборди, зокрема, були розміщені в Тулоні та в комуні Ла-Сейне-сюр-Мер.

Нагадаємо, 29 грудня 2018 року французька газета Le Monde випустила обкладинку з президентом Франції Еммануелем Макроном. Президента на ній зображено в напівпрофіль на червоному і білому тлі. Багатьом читачам таке оформлення нагадало Адольфа Гітлера, якого теж часто зображували на агітплакатах у напівпрофіль на тлі біло-червоного прапору нацистів. Головний редактор Le Monde Люк Броннер пояснив, що елементи обкладинки містять відсилки до графічного дизайну російських конструктивістів початку 20 століття, які часто використовували чорний і червоний колір. Він вибачився перед тими, кого шокувало це графічне оформлення та нагадало Гітлера. 

Фото: France Blue

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY