detector.media
28.07.2021 20:07
Білоруським журналістам Мартиновичу та Скурку імовірно пред’явили обвинувачення, вони залишаються в СІЗО – «Наша Ніва»
Білоруським журналістам Мартиновичу та Скурку імовірно пред’явили обвинувачення, вони залишаються в СІЗО – «Наша Ніва»
Пройшло 10 діб з моменту їхнього повторного затримання.

У середу, 28 липня, минає 10 днів з моменту повторного затримання співробітників «Нашої Нiви» головреда Єгора Мартиновича та керівника відділу реклами Андрія Скурка, пише видання у своєму телеграм-каналі. 

За даними порталу «Наша Нiва», їм висунули обвинувачення. Вони залишаються у СІЗО на Володарського, хоча мали б вийти.

Андрій Скурко та Єгор Мартинович

Нагадаємо, що 8 липня 2021 року влада Білорусі прийшла з обшуком до та заблокувала роботу одного з найстаріших видань країни «Наша Ніва». Силовики заблокували роботу сайту видання та затримали чотирьох співробітників редакції за ч. 1 ст. 342 КК Білорусі (Організація або підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або участь в них).

Зокрема, це головний редактор Єгор Мартинович, якого побили під час затримання, головред журналу «Наша історія» Андрій Динько, начальника відділу реклами і маркетингу Андрій Скурко і головного бухгалтер Ольга Ракович. Пізніше Ракович та Динька відпустили, а Мартинович та Скурко залишились за ґратами.

19 липня правоохоронці Білорусі оголосили співробітникам порталу порталу «Наша Ніва» нову підозру у «несплаті комунальних послуг», що карається обмеженням волі або колонією до п'яти років.

Директор порталу Анастасія Ровда анонсувала створення нового сайту «Наша Ніва» зі старою назвою і допустила, що ресурс відновить роботу вже за межами Білорусі.

Також 8 липня КДБ провів обшуки в редакціях і у співробітників незалежних ЗМІ Брестської області. Зокрема, силовики прийшли до редакцій «Медіа-Полісся», «Intex-press», «Брестської газети».  

Того ж дня КДБ Білорусі оголосив проведення у країні спецоперації із «зачистки від радикально налаштованих осіб».

Також відомо, що у Скурка «структурні зміни в легенях» і підозра на COVID-19. Крім того, у 2017 році у Скурка діагностували діабет І типу. Його перевели з ізолятора на Окрестіна до медичної частини мінського СІЗО.

Дружина Мартиновича Адарія Гуштин написала про умови утримання свого чоловіка: без змінної білизни, простирадел, зубної щітки та передач від рідних

Ілюстрація: «Наша Нiва»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY