detector.media
28.07.2021 10:29
У Росії «Новую газету» зобов’язали видалити матеріал про Russia Today
У Росії «Новую газету» зобов’язали видалити матеріал про Russia Today
Видання також зобов’язали виплатити директору мовлення RT російською мовою 300 тисяч рублів (близько 110 тисяч гривень) компенсації моральної шкоди.

Арбітражний суд Москви зобов’язав російське видання «Новая газета» видалити статтю російського політика Леоніда Гозмана про державний російський пропагандистський телеканал Russia Today і директора мовлення RT російською мовою Антона Красовського. Про це російському виданню «МБХ медіа» розповіла координатор «Правозащиты Открытки» Анастасія Буракова.

«У статті Гозман розповідає про свої враження від участі в програмі Антона Красовського "Антоніми". Зокрема, суд визнав невідповідними фрази про недовіру Гозмана до RT, його мотивації до участі в програмі, а також обурення обізнаністю Красовського його телефонними переговорами з Ігорем Яковенко», — повідомила Буракова.

Суд вирішив, що фрази зі статті «порочать телеканал Russia Today і Антона Красовського» та зобов’язав «Новую газету» виплатити Красовському 300 тисяч рублів (близько 110 тисяч гривень) компенсації моральної шкоди.

Це рішення будуть оскаржувати. «Рішення суду суперечить Європейській Конвенції, Конституції РФ і здоровому глузду. Неможливо довести, що борщ смачний, захід красивий, а Russia Today роблять поганий і шкідливий контент — все це суб'єктивно для кожної людини», — сказала Анастасія Буакова.

Нагадаємо, російське видання «Новая газета» виграло справу проти держави в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ). Суд зобов'язав російську владу виплатити 2000 євро компенсації моральної шкоди за порушення права на свободу вираження поглядів. Справа стосується публікації в «Новой газете» в січні 2010 року розслідування «Банда, агентство, партія. Хто такі «легальні націоналісти».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY