detector.media
26.07.2021 20:36
Через затягування захисту «ватажка тітушок» Крисіна звільнили від відповідальності за трьома статтями – «Адвокатська дорадча група»
Через затягування захисту «ватажка тітушок» Крисіна звільнили від відповідальності за трьома статтями – «Адвокатська дорадча група»
Однак ще залишилось обвинувачення за катування.

Дарницький районний суд міста Києва звільнив Юрія Крисіна, засудженого за організацію нападу на журналіста В'ячеслава Веремія у 2014 році, від кримінальної відповідальності за трьома статтями у справі про викрадення та катування активістів у січні-лютому 2014 року.

Про це написала ГО «Адвокатська дорадча група» у своєму фейсбуці. Це об’єднання адвокатів, що займається справами Майдану, адвокати родичів Героїв Небесної Сотні. Також про це написав медійний проєкт «Watchers». 

«Дарницький суд Києва 26 липня 2021 року звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями обвинувачення за спливом строків давності. Залишилось лише обвинувачення за ст. 127 КК – катування», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, мова йде про статті 296 (хуліганство вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) та 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів щодо двох чи більше осіб) ККУ. 

Активісти розповіли, що саме за цими статтями Крисіна звільнили від відповідальності.

Прокурорка Юлія Малашич в суді зауважила, що захисники Крисіна робили все можливе, аби затягнути судовий розгляд даної справи.

«Вся поведінка захисту, а саме затягування – дало свій результат. Після 5 місяців неявок адвокатів судовий розгляд розпочався із запізненням. Строки давності по трьох статтях дійсно минули», – сказала вона.

Нагадаємо, що журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій був побитий і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

Слідчі впевнені, що стріляв із вогнепальної зброї в таксі, в якому їхав журналіст, витягував його з машини та бив Павло Бялай. Ще одним нападником, який бив журналіста, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін. У грудні 2017-го Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна. 13 червня 2018 року Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського суду, змінивши вирок на 5 років тюрми. 

Верховний Суд 10 вересня 2019 року підтвердив вирок у вигляд позбавлення волі строком на п’ять років Юрію Крисіну. Суд не задовольнив касаційну скаргу адвокатів Юрія Крисіна, які просили залишити в силі вирок Шевченківського райсуду Києва, яким їхнього підзахисного було засуджено умовно.

Фото: Watchers Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY