detector.media
26.07.2021 11:00
З «Букв» пішов головний редактор
З «Букв» пішов головний редактор
Він пояснив, що з власниками видання по-різному бачить розвиток «Букв».

Головний редактор «Букв» Данило Романчук 26 липня 2021 року повідомив, що звільнився з видання.

«Ми з власниками видання по-різному бачимо розвиток видання. Я планую і далі працювати в новинах й окрім цього розвивати власний медіапроєкт у форматі пояснювальної журналістики», — розповів Романчук «Детектору медіа».

Він пообіцяв пізніше повідомити, де саме буде працювати.

«Щодо власного медіапроєкту, то наразі триває редизайн та остаточне наповнення, і на початку вересня я повідомлю про нього окремо. Можу сказати, що проєкт у форматі пояснювальних матеріалів висвітлюватиме широке коло соціально важливих проблем, зокрема, приділятиме особливу увагу питанням прав ЛГБТ-людей, гендерній рівності та питанням критичного медіаспоживання», — уточнив Данило Романчук.

Співзасновниця «Букв» Катерина Рошук сказала «Детектору медіа», що співпрацю з Данилом Романчуком переглянули після нападу представників праворадикальних організацій на фотокореспондента Олександра Кужельного.

Як писав ДМ, 21 липня 2021 року видання «Букви» повідомило, що в Києві представники праворадикальних організацій напали на фотокореспондента «Букв» Олександра Кужельного під будівлею Шостого апеляційного адміністративного суду, де відбувалося засідання щодо депортації білоруського активіста Олексія Боленкова.  Кужельний розповів, що його вдарили по обличчю, плюнули в нього, штовхали й погрожували, вимагали залишити суд.

25 липня співвласник «Букв» Петро Терентьєв повідомив, що почав отримувати погрози. Видання стверджує, посилаючись на депутата 8-го скликання від партії «Батьківщина» Ігоря Лученка, що номер телефону, з якого приходили погрози, належить лідеру праворадикальної організації «С14» Євгену Карасю.

Нагадаємо, з початку квітня 2021 року з посади головної редакторки видання «Букви» пішла Тетяна Ніколаєнко. Вона повідомила, що в редакції наразі бракує коштів, тому видання залишило лише відділ новин. Головредом став Данило Романчук, який уже обіймав цю посаду до неї.

Співзасновниця «Букв» Катерина Рошук заперечила кардинальні зміни в редакції. Вона зізналася, що через коронакризу на 30% зменшилися рекламні доходи «Букв». Однак кадрові зміни співзасновниця пояснила реорганізацією роботи видання та зміною бізнес-моделі. Детальніше про це читайте в бліц-інтерв'ю Катерини Рошук. 21 квітня інтернет-видання «Букви» повідомило, що відмовилося від російськомовної версії сайту, замість неї запускають – англомовну. Видання також розпочало кампанію на Patreon.

20 травня 2021 року фотокореспондент Ян Доброносов повідомив, що звільнився з інтернет-видання «Букви», у якому пропрацював майже рік. Своє рішення він пояснив – неспівпадінням графіків і перенавантаженням. 31 травня він повідомив, що почав працювати у виданні «Телеграф». 

Фото: Данило Романчук / Fаcebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY