detector.media
24.07.2021 13:13
«Є інші можливості». Американський дипломат про санкції США проти Коломойського
«Є інші можливості». Американський дипломат про санкції США проти Коломойського
За словами американського дипломата, заборона на в’їзд – це не кінець історії, а лише частина імовірного процесу.

Заборона Сполучених Штатів на в’їзд до цієї країни українського бізнесмена Ігоря Коломойського є лише першим кроком, який перебував у компетенції зовнішньополітичного відомства, Держдепартаменту. 

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив тимчасовий повірений у справах США та заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент.

«Є інші можливості – я про Міністерство фінансів. Тобто це не кінець цієї історії. І питання також є у Федерального бюро розслідувань та нашого Міністерства юстиції. Минулого року стало відомо, що є справа проти Коломойського. І побачимо, чим це закінчиться. Але ми знаємо, що це проблематично. Якщо було не все за законом у нас – це наша справа, а якщо він це ж зробив тут, в Україні – це ваша справа», – наголосив американський дипломат.

Він нагадав, що український експрем’єр Павло Лазаренко «сидів у нас 10 років», а бізнесмен Дмитро Фірташ зараз перебуває в Австрії під загрозою екстрадиції до США.

Нагадаємо, що 5 березня 2021 року США запровадили санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського, його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні. У Вашингтоні стверджують, що з 2014 по 2015 роки, коли Коломойський очолював Дніпропетровську область, він був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону. Санкції також запроваджені проти дружини олігарха Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської та його сина Ізраїля Цві Коломойського. Це означає, що Коломойському і членам його родини заборонений в’їзд до США.

Євросоюз підтримав санкції США проти Коломойського, однак сам Брюссель «не може накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію» в Україні.

Ексспецпредставник Держдепу США в Україні Курт Волкер заявив, що Вашингтон очікує від України продовження розслідування «кримінальної активності» Ігоря Коломойського.

Речниця президента України Юлія Мендель вважає, що санкції США проти Коломойського – «це тільки початок». 12 березня 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує санкції Сполучених Штатів Америки щодо бізнесмена Ігоря Коломойського. Натомість секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов сказав, що Україна не реагує на санкції США проти Коломойського, тому що не отримала відповідні документи

Також видання KyivPost з посиланням на власне джерело писало, що в Ізраїлі ведеться розслідування щодо українського олігарха Ігоря Коломойського

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY