detector.media
23.07.2021 13:19
Карикатурист Олег Смаль заявив, що з виставки його робіт вилучили карикатуру на Зеленського (ФОТО)
Карикатурист Олег Смаль заявив, що з виставки його робіт вилучили карикатуру на Зеленського (ФОТО)
Олег Смаль: Робити з мене художника, який хоробро малює карикатури на чужих, або своїх колишній президентів, але боїться малювати на чинного – це для мене образа.

Художник-карикатурист Олег Смаль заявив, що з виставки його робіт у бібліотеці імені Лесі Українки організаторами була вилучена карикатура на президента України Володимира Зеленського.

«Я не хочу, щоб на мою виставку в бібліотеці ім. Лесі Українки приходили люди. Причина на фото. На порожньому місці була карикатура на президента Зеленського…Роботу зняли організатори виставки – "кабы чего не вышло..." Вибачте, наступна виставка не скоро. В Україні точно», – написав Смаль у Facebook.

«Детектору медіа» Смаль повідомив, що бібліотека запропонувала зробити виставку, і він ознайомив організаторів зі усіма відібраними роботами.

«Я абсолютно щиро і чемно попередив організаторів – спочатку подивіться, що я малюю, файли вони бачили, але коли я прийшов на відкриття виставки, виявилось, що робота, на якій був зображений чинний президент Володимир Зеленський була видалена. Я сказав організаторам, що робити з мене художника, який хоробро малює карикатури на чужих, або своїх колишній президентів, але боїться малювати на чинного – це для мене образа», – сказав Смаль.

Художник також надав «Детектору медіа» малюнок, вилучений з виставки.

Смаль, який відомий своїми гострими політичними карикатурами для видань «Дзеркало Тижня» та KyivPost додав, що причиною видалення роботи організатори назвали «курси держслужбовців», які проходять у приміщенні бібліотеки: «Нібито до бібліотеки приходили держслужбовці на курси, це мовляв, може їх "зачепити", одним словом, профілактичний переляк».

Пізніше директорка бібліотеки Ольга Романюк у коментарі ВВС News Україна заявила, що заклад відвідують багато прихильників чинного президента, їх не хотіли ображати. У бібліотеці наполягають – жодної політичної цензури у цій історії немає.

Фото: Oleh Smal/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY