detector.media
22.07.2021 20:38
Міністриня культури Грузії в прямому ефірі відібрала мікрофон в журналістки опозиційного телеканалу (ВІДЕО)
Міністриня культури Грузії в прямому ефірі відібрала мікрофон в журналістки опозиційного телеканалу (ВІДЕО)
Потім цю журналістку вивела із залу адміністрація театру.

Міністриня культури Грузії Тея Цулукіані відняла мікрофон у журналістки опозиційного телеканалу «Мтаварі» Емми Гогохія, пише «Эхо Кавказа». 

Це сталося на відкритті відремонтованої будівлі театру в Сенакі (місто на заході країни – ДМ). Роботи профінансував благодійний фонд «Карту», ​​який належить засновнику правлячої нині партії і мільярдерові Бідзіну Іванішвілі.

Міністриня підкреслила, що не збирається повертати мікрофон. Більш того, за словами Цулукіані, тепер на всі заходи та презентації «Грузинської мрії» вона буде ходити з мікрофоном телекомпанії «Мтаварі». 

Через кілька хвилин після несподіваної реакції міністрині, Емму Гогохія вивела із залу адміністрація театру.

А Цулукіані присвятила цій ситуації пост у фейсбуці.

«Сьогодні цим мікрофоном я відкриваю чудово відремонтований фондом «Карту» Сенакский театр. Це символічно. «Формулі» або «Глав-каналу» («Мтаварі») доведеться призначити в регіоні такого журналіста, який, після того, як нападе на вже зайшлого в зал респондента (який до цього відповів на питання в фойє), зуміє не дати комусь так само легко себе роззброїти. Не поверну :)))) З цього часу за допомогою цього мікрофона я буду повідомляти вас про зроблені справи», – написала вона. 

Відео інтерв'ю, після якого Цулукіані забрала мікрофон, опублікував телеканал «Мтаварі». З нього стає ясно, пише видання, що Цулукіані не розрізняє лого «Мтаварі» від лого телекомпанії «Формула». Вона також каже, звертаючись до кореспондента: «А нумо скажи, «Хай живе Бідзіна!». Під кінець Цулукіані просить поаплодувати Еммі Гогохія і вигукує: «Тепер я журналіст, а не Емма».

Видання зазначило, що кореспондентка намагалася отримати від Цулукіані коментар з приводу скарги депутаток від опозиції на насильство з боку депутатів-чоловіків від опозиції. Мається на увазі інцидент в парламенті 18 липня, коли депутат Шалва Папуашвілі силою відтягнув від трибуни депутатку від «Єдиного національного руху» Тіну Бокучава.

Нагадаємо, що у Тбілісі щонайменше 47 журналістів постраждали від нападів радикалів, які намагалися зірвати ходу ЛГБТК(ІА+)-спільноти. За даними місцевих ЗМІ, постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами і операторами. Зокрема, напали на журналістів грузинської служби «Радіо Свобода» Торніке Мандара та Дато Коридзе.

Також стало відомо, що помер оператор телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкарава. Про це повідомила сама телекомпанія у неділю зранку. 

Згодом прем'єр-міністр Грузії заявив, що поліція затримала близько 120 підозрюваних у нападах. Однак антиурядові мітинги продовжуються. 

Фото: Тея Цулукіані / скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY