detector.media
21.07.2021 11:37
Безос заснував премію Courage and Civility Award, яка становить $100 млн: одним з перших лауреатів став кореспондент CNN
Безос заснував премію Courage and Civility Award, яка становить $100 млн: одним з перших лауреатів став кореспондент CNN
Лауреати премії можуть скерувати гроші на будь-яку благодійну справу на свій вибір.

Засновник Amazon і найбагатша людина у світі Джефф Безос після польоту у космос 20 липня заявив, що планує передати кореспонденту CNN Ван Джонсу і шеф-кухарю Хосе Андресу по $100 млн в межах нової ініціативи Courage and Civility Award («Премія за мужність і ввічливість»).

За словами Безоса, гроші будуть надані в межах «благодійної ініціативи», яка має на меті вшанувати тих, хто «продемонстрував особисту відвагу і спробував об'єднати світ, який роздирають розбіжності».

Лауреати премії можуть скерувати гроші на будь-яку благодійну справу на свій розсуд.

«Нам потрібні люди, які об'єднують, а не розповсюджують наклепи. Нам потрібні люди, які завзято сперечаються і жорстко діють відповідно до того, у що вони вірять. Але вони роблять це завжди чемно і ніколи не нападають на інших людей. На жаль, ми живемо у світі, де це рідкісна якість. Але у нас є зразки для наслідування», цитує Безоса CNN.

Кореспондент CNN Ван Джонс, коментуючи нагороду, сказав, що «іноді мрії збуваються». Ван Джонс є засновником некомерційної організації Dream Corps, яка опікується реформою кримінального судочинства у США.

Шеф-кухар Андрес, який у 2018 році був номінований на Нобелівську премію миру і доклав зусиль для того, щоб нагодувати нужденних у всьому світі, сказав, що нагорода сама по собі «не може прогодувати світ», проте «це початок нової глави для нас».

Кореспондент CNN Ван Джонс (ліворуч) та шеф-кухар Хосе Андрес стали першими лауреатами премії Безоса (скріншот відео: CNN)

Статки засновника Amazon та найбагатшої людини у світі Джеффа Безоса у липні 2021 року встановили новий рекорд, склавши 211 мільярдів доларів США. Протягом останніх років Безос пожертвував мільярди доларів на боротьбу зі змінами клімату та голодом у країнах, які розвиваються. 

Також Безос є засновником приватної аерокосмічної компанії Blue Origin, яка розробляє програму космічного туризму.

20 липня 2021 року Джефф Безос здійснив успішний політ у космос на своєму ракетному кораблі New Shepard. Політ тривав близько 10 хвилин. Спершу на поверхню успішно повернулася ракета-носій, трохи згодом сама капсула з астронавтами.

У космос, окрім Джеффа Безоса, відправився його брат Марк, 82-річна колишня льотчиця Уоллі Фанк та 18-річний студент Олівер Деемен із Нідерландів.

Політ Безоса відбувся через дев'ять днів після того, як його суперник у сфері космічного туризму  Річард Бренсон здійснив політ над Землею на своєму космічному літаку Virgin Galactic.

Фото: National Museum of American History Smithsonian Institution/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY