detector.media
21.07.2021 11:28
Бан до 20 років: Вийшла гра за мотивами фільму «Байконур.Вторгнення»
Бан до 20 років: Вийшла гра за мотивами фільму «Байконур.Вторгнення»
Гра в розважальний інтерактивний спосіб розповідає глядачам про історію фільму.

В Україні вийшла інтерактивна гра, розроблена за мотивами документального трилера «Байконур. Вторгнення», режисера Ангела Ангелова.

«Учасникам пропонується зіграти в квіз і відповісти на серію запитань, поки працює таймер. Кожна правильна відповідь — рух уперед. За неправильну — бан на термін від 8 до 20 років», – йдеться в повідоленні.

Гра вийшла на сайті фільму «Байконур. Вторгнення». Креативна ідея гри належить Fedoriv Agency.

«Віртуальна гра створена для того, щоб у розважальний інтерактивний спосіб розповісти глядачам про історію фільму "Байконур. Вторгнення" (виробництва DGTL RLGN та Insiders). Двоє дослідників з України, ризикуючи життям, потрапляють на засекречену територію космодрому Байконур, щоб на власні очі побачити запуск ракети "Союз". Їм не радили цього робити, адже на території космодрому Байконур діє законодавство РФ, де за "шпигунство і розголошення державної таємниці" в Росії можна потрапити у в’язницю на термін від 8 до 20 років. Проте українські екстремали вирішили ризикнути і зняли документальний екшн про свою подорож», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, трейлер стрічки «Байконур. Вторгнення» вийшов 12 квітня 2021 року в Міжнародний день авіації та космонавтики. Національний прокат фільму запланований на 5 серпня 2021 року.

Режисер та оператор – Ангел Ангелов. Головний герой – Дмитро Громов. Продюсери – Микита Стрижевський, Ольга Бесхмельниціна, Віталій Шереметьєв. Звукорежисер – Артем Бабурін. Композитор – музикант Дмитра Авксєнтьєва (Koloah). Автори ідеї, сценаристи – Ангел Ангелов і Дмитро Громов. Виробники – DGTL RLGN і Insiders Project. Пост-продакшн фільму здійснено DGTL RLGN за підтримки Українського культурного фонду. Дистриб'ютор – 86PROKAT. Офіційний кінопартнер – Film.UA Group.

Світова прем’єра фільму «Байконур. Вторгнення» відбулася в жовтні 2020 року в рамках 4-го кінофестивалю «Kharkiv MeetDocs». Стрічка потрапила у Національний конкурс повнометражних документальних фільмів і отримала гран-прі глядацьких симпатій, встановивши рекорд переглядів.

Міжнародна прем’єра фільму відбулася 10 квітня 2021 року на XIV міжнародному кінофестивалі документального кіно «Артдокфест», де стрічка брала участь в основному конкурсі кінофестивалю та отримала «Особливу згадку журі – За амбітну ідею, ризиковане рішення і блискучий результат».

Раніше автор ідеї Дмитро Громов, операто Ангел Ангелов, звукорежисер Артем Бабурін і продюсер Нікіта Стріжевський разом із Film.ua зняли 10-серійний проєкт «Вторгення» (Insiders) – цикл документальних екстремальних міських досліджень незвичайних місць, закритих секретних об'єктів, покинутих будівель та небезпечних територій. Його можна подивитися на Megogo.

Читайте інтерв'ю з командою Insiders Project «Проект "Вторжение": куда бежать за дозой адреналина».

Фото: пресслужба фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY