detector.media
20.07.2021 08:42
Активістам розсилають фішингові листи від імені поліції – Лабораторія цифрової безпеки
Активістам розсилають фішингові листи від імені поліції – Лабораторія цифрової безпеки
Зловмисники вимагають «надати інформацію зазначену у запиті» щодо «кримінальної справи».

Громадська організація «Лабораторія цифрової безпеки» 19 липня повідомила, що зловмисники розсилають шкідливе програмне забезпечення під виглядом листів із поліції. Фішингові листи вже отримали кілька громадським активістів.

«Ми спостерігаємо нову фішингову кампанію зі зловмисним програмним забезпеченням. Листи вже отримало кілька громадських активістів. Зловмисники використовують підроблене поле відправника, воно начебто надсилається з домену Національної поліції з адреси pg2[.]npu@police[.]gov[.]ua і темою листа на зразок: "Запит № ##### з Поліції від: 13.07.2021"», – йдеться в повідомленні.

У Лабораторії розповіли, що в листі, повному граматичних та орфографічних помилок, зловмисники вимагають «надати інформацію зазначену у запиті» щодо «кримінальної справи».

«У вкладенні архів зі “страшною” назвою “Запит у кримінальній справі №#######.rar”. У жодному разі не рекомендуємо відкривати цей архів, особливо якщо ви працюєте на операційній системі Windows. Він містить зловмисне програмне забезпечення, яке може скомпрометувати ваш пристрій, надавши зловмисникам доступ ваших чутливих та цінних даних», – пояснили в Лабораторії.

Нагадаємо, станом на кінець квітня 2021 року Центр прав людини Zmina зафіксував 30 випадків переслідувань за громадську діяльність у 2021 році

Фото: МВС, Лабораторія цифрової безпеки

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY