detector.media
19.07.2021 18:23
Російську журналістку Lenta.ru затримали, побили в автозаці, а потім оштрафували на тисячу рублів
Російську журналістку Lenta.ru затримали, побили в автозаці, а потім оштрафували на тисячу рублів
Її затримали, коли вона знімала затримання іншої громадянки співробітниками правоохоронних органів у Москві.

Басманний районний суд Москви оштрафував на 1 тисячу рублів журналістку сайту Lenta.ru Анастасію Зав'ялову. Про це пише «Медиазона».

Зав'ялову затримали ввечері 17 липня, коли вона намагалася зняти на камеру, як маленьку дівчинку на Чистих ставках (парк у Москві) відводять в автозак. 

При затриманні журналістці заламали руку, в машині на неї наступали коліном і вдарили головою об стіл. Поліція звинуватила дівчину в «перешкоджанні» силовикам. 

Зав'ялова провела вихідні в відділі поліції. Дівчину визнали винною в дрібному хуліганстві з непокорою поліції (частина 2 статті 20.1 КоАП) і оштрафували на 1 тисячу рублів.

Настю привезли в ОВД Басманный. Сейчас полицейские планируют составлять протокол о мелком хулиганстве (статья 20.1 КоАП). Мы покажем протокол правозащитникам перед тем, как его подписывать pic.twitter.com/oRQ8hb4N9D

— полина глухова (@whitechurch_) July 17, 2021

Нагадаємо, що при затриманні побили головного редактора білоруського видання "Наша Ніва" Єгора Мартиновича. Він провів понад 10 днів в ув'язненні без змінного одягу та зубної щітки. 

Після обшуків 8 липня силовики затримали головреда Мартиновича на 72 години як підозрюваного за ч. 1 ст. 342 КК (Організація або підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або участь в них). Їх досі не відпустили, хоча строк затримання вже пройшов

Видання повідомляло, що при затриманні Мартиновича побили. У такому ж статусі в СІЗО знаходяться головний редактор журналу «Наша історія» Андрій Динько, начальник відділу реклами і маркетингу Андрій Скурко і головний бухгалтер Ольга Ракович.

Крім того, 8 липня КДБ провів обшуки в редакціях і у співробітників незалежних ЗМІ Брестської області. Зокрема, силовики прийшли до редакцій «Медіа-Полісся», «Intex-press», «Брестської газети». Місцеві ЗМІ повідомляють, що обшуки у журналістів Брестської області проводилися в межах кримінальної справи за статтею «Акт тероризму».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY