detector.media
17.07.2021 12:44
Монастирський «розділить» МВС, а Аваков може стати віцепрем’єром – Арахамія в ефірі «Україна 24»
Монастирський «розділить» МВС, а Аваков може стати віцепрем’єром – Арахамія в ефірі «Україна 24»
За словами Арахамії, Монастирський планує протягом місяця продумати, чим буде займатись на посаді міністра внутрішніх справ. А ексочільник відомства Арсен Аваков може повернутися в уряд вже восени 2021 року.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі каналу «Україна24» у п’ятницю розповів про плани Дениса Монастирського, новообраного очільника МВС. 

Арахамія розповів, що Монастирський йому сказав, що зникне на місяць з інфополя, оскільки хоче провести «аудит того, що є». Через місяць він на пресконференції має розповісти, чим буде займатися на посаді міністра внутрішніх справ. 

«Він сьогодні (у п'ятницю – ДМ) мені сказав, що він вирішив умовно на місяць зникнути з інфополя, для того, щоб, по-перше, провести аудит того, що є, і вийти через місяць з пресконференцією, де він розкаже, чим він буде займатися, коли він бачить втілення якихось програм, щоб ми його потім як парламент могли контролювати», – сказав він.

Арахамія також заявив, що одним з головних завдань Монастирського буде розділення Міністерства внутрішніх справ. За його словами, прикордонну службу «точно» заберуть з МВС, а щодо міграційної служби – «питання відкрите».

«У нас як у правлячої коаліції є план інституційний щодо отого, що такі великі міністерства треба розбивати на декілька інстанцій – Нацгвардія має бути роз'єднана з поліцією, і прикордонна служба також», – сказав глава фракції.

Також Арахамія висловився щодо Авакова. Той, за словами Арахамії, якщо й «має йти, то тільки на підвищення, на посаду віцепрем'єра». Це питання розглядатимуть вже «у вересні за домовленістю сторін». 

«Якщо брати уряд, у нас є 3-4 віцепрем'єри, це теж опція», – додав Арахамія. 

Нагадаємо, що 13 липня 2021 року очільник МВС Арсен Аваков повідомив, що подав заяву про відставку з посади міністра. Своє рішення Аваков не коментував.  

Заступник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що Арсена Авакова попросив подати у відставку з посади міністра внутрішніх справ особисто президент Володимир Зеленський.

15 липня Верховна Рада підтримала відставку Арсена Авакова, за це рішення проголосував 291 депутат.

Аваков очолював міністерство внутрішніх справ з 2014 року, зокрема, за каденції Петра Порошенка, і за часів Володимира Зеленського, якого було обрано президентом у 2019 році.

А у п'ятницю, 16 липня, Верховна Рада України проголосувала за призначення народного депутата фракції «Слуга народу» Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

Фото: Давид Арахамія / «Україна24»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY