detector.media
16.07.2021 15:39
У другому сезоні шоу «Маскарад» зміниться ведучий
У другому сезоні шоу «Маскарад» зміниться ведучий
У новому сезоні зірки не лише співатимуть, а й танцюватимуть, показуватимуть фокуси та інші здібності, що й передбачає формат «Mysteries in the spotlight».

Телеканал «1+1» 16 липня повідомив, що почав роботу над другим сезоном шоу «Маскарад», адаптації румунського формату «Mysteries in the spotlight». Ведучим нового сезону стане Тімур Мірошниченко, який замінить Юрія Горбунова.

«Другий сезон шоу "Маскарад" приготував безліч сюрпризів для глядачів. На сцені зірки відкриють дивовижний світ фантастичних героїв. Вони будуть не лише співати, але й дивуватимуть фокусами, небезпечними трюками, запальними танцями та іншими здібностями. Артисти ховатимуться за образами культових персонажів. Такими країна їх ще не бачила», – розповів керівник Big Entertainment Shows Володимир Завадюк.

Режисерками другого сезону «Маскараду» стали Наталія Лисенкова, Наталія Ровенська та Марія Григоращенко, які вже працювали над проєктами «Танці з зірками», «Голос країни», «Ліпсінк батл» та номером Pink на Brit Awards.

«За правилами проєкту, перемогу здобуде та зіркова команда, яка відгадає найбільшу кількість знаменитостей, прихованих за образами героїв, та заробить найбільшу кількість балів, – нагадали на каналі. – За право першими відкрити зірку, команди будуть змагатися у конкурсі "ліпсінк батл", а глядачі у залі за допомогою спеціального додатку у смартфоні вирішуватимуть, чия пародія була найкращою».

«1+1» не розкриває імена членів журі шоу «Маскарад», однак каже, що склад зіркових команд оновився.

Як писав ДМ, 30 березня 2021 року тоді ще голова правління АТ «НСТУ» Зураб Аласанія повідомив, що Тімур Мірошниченко звільнився з каналу за власним бажанням. Ведучий сказав, що планує працювати на Суспільному за сумісництвом. Наступного дня стало відомо, що Мірошниченко та телеканал «Україна» припинили співпрацю. 7 квітня Тімур Мірошниченко повідомив, що почав працювати над новим шоу «Твій День» на телеканалі «1+1».

Нагадаємо, за купівлю в компанії Fremantle прав на адаптацію The Masked Singer змагалися три українські телеканали: «Україна», «1+1» і СТБ. Перший запропонував найвигіднішу для правовласника пропозицію й у квітні 2020 року придбав права на адаптацію. «Україна» виробляє проєкт під назвою «Маска».

Канал «1+1», коли Fremantle віддала перевагу його конкурентам, придбав досить схожий румунський формат Mysteries in the Spotlight у компанії Antena TV Group. Українська версія шоу має назву «Маскарад», вона стартувала в ефірі 6 жовтня.

Ще до того, як «Плюси» оголосили про своє шоу та його формат, у Fremantle побоювалися, що «1+1» може скопіювати формат The Masked Singer. Компанія тоді застерігла канал від можливої підробки формату. Пізніше «1+1» запевнив, що не використовує жодних ключових елементів формату The Masked Singer і шоу «Маскарад» не порушує права Fremantle.

6 жовтня 2020 року телеканал «Україна» звинуватив телеканал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад» і заявив про намір подавати до суду. Станом на 9 жовтня «Україна» та компанія Fremantle збирали докази проти «1+1». Канал «1+1» наполягає, що створив шоу за іншим форматом – Mysteries in the Spotlight. 8 жовтня телерадіокомпанія «Студія 1+1» повідомила, що подасть до суду позов про захист честі та ділової репутації проти ТРК «Україна». «1+1 медіа» вважає закиди про піратську поведінку «образливими та необґрунтованими».

Fremantle вважає, що телеканал «1+1» у шоу «Маскарад» привласнив ключові елементи The Masked Singer. Виконавчий віцепрезидент з комерційних та бізнесових питань компанії Тоні Стерн сказав, що Fremantle консультуватимуться з українськими юристами, чи порушив «1+1» закони України про інтелектуальну власність і чи є підстави для подання позову проти каналу. Також компанія звернулася до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA за оцінкою дій каналу «1+1».

Міжнародна асоціація з визнання та захисту форматів FRAPA визнала, що шоу «Маскарад» на телеканалі «1+1» (формат Mysteries in the Spotlight) має «разючі подібності» до формату The Masked Singer, право на який отримав телеканал «Україна», – формати ідентичні на 73%. Медіагрупа 1+1 media не планує вносити жодних змін у шоу «Маскарад». Натомість 15 грудня 2020 року група «1+1 медіа» (ТОВ «ТРК «Студія 1+1») стала членом Міжнародної асоціації з визнання та захисту форматів FRAPA (Format Recognition and Protection Association).

25 січня 2021 року телеканал «Україна», «1+1 медіа» та компанія Fremantle, яка є дистриб’ютором формату The Masked Singer, уклали мирову угоду щодо адаптації телевізійних форматів The Masked Singer («Маска») та Mysteries in the Spotlight («Маскарад») в Україні. 

Фото: 1+1

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY