detector.media
15.07.2021 17:25
Укрчастотнагляд заперечив чутки про перевірку «каналів Медведчука» через «нелегальну роздачу сигналу»
Укрчастотнагляд заперечив чутки про перевірку «каналів Медведчука» через «нелегальну роздачу сигналу»
Укрчастотнагляд: Ця інформація не відповідає дійсності.

Український державний центр радіочастот заперечив чутки про нібито перевірку «каналів Медведчука» через «нелегальну роздачу сигналу».

В Укрчастотнагляді «Детектору медіа» повідомили, що поширена у Telegram-каналах інформація не відповідає дійсності.

«Можливо, такі повідомлення в мережі пов’язані з сьогоднішнім засіданням Нацради, яка ухвалила рішення про перевірку низки каналів», – зазначили в Центрі.

В Укрчастотнагляді уточнили, що зараз телевізійний канал може передавати сигнал через Т2, всі ці питання контролює Нацрада і саме вона має повноваження виключати канали з мультиплексів Зеонбуду.  

«Це робилось, коли в Україні було аналогове телебачення, зараз в нас цифрове Т2 телебачення...Тут не треба прораховувати радіочастоту. Ми до цього стосунку не маємо», – сказали в Укрчастотнагляді.

Також УДЦР додав, що питання стосовно контенту мовників – це сфера відповідальності Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

В Україні з лютого 2021 року рішенням РНБО заблоковані канали, які знаходяться у сфері впливу одного з лідерів «ОПЗЖ», підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука: «112 Україна», NewsOne та ZiK.

Підставою для запровадження санкцій проти телеканалів та їх формального власника та соратника Медведчука Тараса Козака стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму

Тарас Козак та Віктор Медведчук назвали санкції РНБО незаконними та оскаржують їх у Верховному Суді. Обидва нардепи також є фігурантами справи про держзраду, з 13 травня Медведчук перебуває під цілодобовим домашнім арештом, Козак зараз знаходиться за межами України.

У лютому 2021 року командою співробітників холдингу Тараса Козака був створений новий канал – «Перший незалежний». Однак, з незрозумілих причин «Перший незалежний» припинив мовлення на супутнику після години етеру. Наразі мовник доступний для перегляду в YouTube.

За даними соціологічної групи «Рейтинг», санкції проти телеканалів Медведчука підтримують 44%українців, 39% не підтримують, ще 17% не змогли відповісти на запитання.

Фото: УДЦР/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY