detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
14.07.2021 17:54
Члени Комітету гуманітарної та інформполітики від ОПЗЖ вимагають відсторонити Потураєва від головування
Члени Комітету гуманітарної та інформполітики від ОПЗЖ вимагають відсторонити Потураєва від головування
І поки комітет не ухвалить такого рішення, вони не братимуть участі в голосуванні питань порядку денного комітету. Таку ж вимогу вони висували на попередньому засіданні 30 червня.

Народні депутати з фракції ОПЗЖ, члени комітету гуманітарної та інформполітики Юрій Павленко та Олександр Качний зазначили, що їхня політична сила звернулася до регламентного комітету, голови парламенту та правоохоронних органів, щоб ті дали оцінку виступу Потураєва у Верховній Раді. А поки триватиме розслідування цього інциденту, то Потураєв немає права вести засідання комітету. Про це вони сказали на початку останнього засідання комітету поточної сесії, що відбулося 14 липня 2021 року. 

«Конструктивна робота комітету на цій сесії затьмарилася дуже некоректним, на межі з кримінальним кодексом виступом в залі Верховної Ради. Ми як фракція звернулися до правоохоронних органів, певні відповіді вже почали надходити. Звернулися також до голови Верховної Ради і до регламентного комітету щодо дій конкретного народного депутата - голови нашого комітету. Регламентний комітет почав на минулому засіданні розгляд цього подання і переніс його на сьогодні, щоб запросити і заслухати позицію Потураєва і потім ухвалювати рішення. На мій погляд, це коректна позиція регламентного комітету. З точки зору честі нашого комітету, пропоную зараз ухвалити рішення направити голову комітету Микиту Потураєва на засідання регламентного комітету, щоб він висловив свою позицію. Щоб регламентний комітет міг ухвалити рішення. А у нас є багато заступників голови, які можуть провести засідання нашого комітету. Проведення засідань не наживо, ховання за відеоконференціями теж не додає честі нашому комітету», – сказав Юрій Павленко.

Після того, як пропозиція Павленка і Качного не набрала більшості голосів, вони заявили, що працюватимуть у комітеті, але у знак протесту не братимуть участі в голосуваннях за рішення комітету.

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи на засіданні 14 липня 2021 року не розглянув питання щодо висловів Микити Потураєва через його відсутність, перенісши розгляд цього питання на наступне засідання.

Нагадаємо, Микита Потураєв під час розгляду поправок до закону про Нацраду з телебачення і радіомовлення сказав: «Нас питали, коли закінчиться епоха бідності - тоді, коли закінчиться епоха брехні. А закінчиться вона, коли повсталий народ витягне оцю фракцію, сукупні статки якої співставні з річним бюджетом України, і розстріляє». 

«На жаль, ми демократична країна. І змушені йти повільно. І знищувати вас політично – разом з усіма іншими фракціями цього парламенту. Ось коли закінчиться епоха бідності і брехні», – додав Потураєв.

Після цього до трибуни підійшли депутати від ОПЗЖ та «Слуги народу» і сталася штовханина, спікер зупинив голосування. А нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива побився зі «слугою народу» Миколою Тищенком.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY