detector.media
14.07.2021 14:15
Троє «слуг народу» відкликали поправки з пропозицією вивести телебачення з-під дії мовного закону
Троє «слуг народу» відкликали поправки з пропозицією вивести телебачення з-під дії мовного закону
Поправки мали розглянути 15 липня на позачерговому засіданні парламенту.

Нардепи від фракції «Слуга народу» відкликали поправки до законопроєкту № 5551-2 «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік"», якими пропонувалось вивести телебачення та кіновиробництво з-під дії закону про мову.

Відповідні поправки до законопроєкту внесли депутати від «Слуги народу» – голова партії Олександр Корнієнко, нардеп Орест Саламаха, нардеп Андрій Клочко та нардеп Максим Бужанський. Поправки мали розглянути 15 липня на позачерговому засіданні парламенту.

У середу, 14 липня, очільниця підкомітету з питань інформаційної політики, нардеп «Слуги народу» Євгенія Кравчук повідомила, що троє з вищезазначених нардепів відкликали свої поправки.

«Мовні поправки були відкликані Олександром Корнієнком, Орестом Саламахою і Андрієм Клочком», – цитує Кравчук агенція Укрінформ.

Водночас Кравчук зауважила, що невпевнена в тому, що Максим Бужанський також відкликав поправку, але запевнила, що у «цих поправок немає шансів пройти».

Про внесення відповідних поправок «слугами народу» повідомили нардепи «Євросолідарністі» та «Голосу» у понеділок, 12 липня.

24 травня 2021 року народні депутати від «Слуги народу» Микита Потураєв та Євгенія Кравчук зареєстрували у парламенті законопроєкт № 5554, який пропонує відтермінувати набуття чинності статті, яка передбачає, що мовою поширення та демонстрування фільмів в Україні є державна.

Ця норма має набути чинності 16 липня 2021 року. Натомість Потураєв та Кравчук пропонують, щоб вона набула чинності «через два місяці від дня відміни карантину», який запровадили з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

28 травня  депутат від «Слуги народу» Олександр Санченко зареєстрував у парламенті альтернативний проєкт закону № 5554-1.

У спільному зверненні медіагрупи та продакшени підтримали ці законопроєкти.

Очільник Мінкульту Олександр Ткаченко також підтримав ідею відтермінувати початок дії окремих статей мовного закону, які стосуються обов'язкового дубляжу фільмів українською мовою.

У свою чергу, кінематографісти закликали депутатів не голосувати за законопроєкти про відтермінування показу фільмів українською мовою.

1 червня Рада не включила до порядку денного законопроєкти про відтермінування показу фільмів українською мовою.

Фото: Верховна Рада України/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY