detector.media
13.07.2021 13:21
Позов Порошенка проти Бігуса та Зеленського розглядатиме Верховний Суд
Позов Порошенка проти Бігуса та Зеленського розглядатиме Верховний Суд
Порошенко вимагає публікації всіх «плівок Медведчука».

Окружний адміністративний суд Києва 12 липня 2021 року передав на розгляд Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду справу за позовом депутата «Європейської солідарності» Петра Порошенка до президента Володимира Зеленського та ГО «Том 14» через публікацію Bihus.Info «плівок Медведчука». Про це 13 липня адвокат Порошенка Ігор Головань написав у блозі для «Української правди».

«Ми впевнені, що відповідати за свою спільну акцію Зеленський і Бігус мають разом, в рамках однієї справи. Адміністративної справи. А підсудність саме Верховному Суду позову до двох відповідачів, хай один з них і президент – далеко не очевидна. ОАСК наші сумніви розвіяв. Справа адміністративна, підсудна Верховному Суду», – сказав адвокат.

Нагадаємо, 6 липня 2021 року адвокати Петра Порошенка повідомили, що вирішили звернутися від його імені до суду з позовом до президента України Володимира Зеленського та громадської організації «ТОМ 14» (керівником якої є Денис Бігус). Зокрема, позивач вимагає визнати протиправним «приховування від суспільства» «плівок Медведчука» і зобов’язати оприлюднити «всі записи у первісному вигляді». Денис Бігус уточнив, що на балансі ГО «Том 14» взагалі немає жодних записів, бо ГО не є розпорядником цих записів. Журналіст додав, що усі записи, наявні у нього, як фізичної особи, викладені в YouTube.

Загалом, проєкт Bihus.Info опублікував чотири розслідування на базі «плівок Медведчука». На думку журналістів, записи свідчать про зв'язки Медведчука з російськими посадовцями, бойовиками, Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, про ймовірну «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, у газових переговорах між «Нафтогазом» і «Газпромом» та в організації схеми імпорту електроенергії з Росії.

В одному з сюжетів Bihus.Info йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі. В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть записи, опубліковані Bihus.Info.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента. П'ятий президент Петро Порошенко назвав розслідування журналістів Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» «зомбуванням».

Фото: Петро Порошенко / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY