detector.media
10.07.2021 19:53
В Страсбурзі помер кореспондент видання «Укрінформ» Андрій Лавренюк (ДОПОВНЕНО)
В Страсбурзі помер кореспондент видання «Укрінформ» Андрій Лавренюк (ДОПОВНЕНО)
Про це Роману Сущенку, який написав про це, повідомили його знайомі дипломати.

В Страсбурзі помер 44-річний журналіст-міжнародник та власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Андрій Лавренюк. Це підтвердило саме видання.

З відзнакою Лавренюк закінчив Військовий інститут при Національному університеті «Львівська політехніка» (1999 рік) за спеціальністю «Військова журналістика» та Інститут фінансів та міжнародної торгівлі, м. Київ (2007 рік) за фахом міжнародного права.

До роботи в «Укрінформі» Андрій Лавренюк у 2008-2011 роках був кореспондентом УНІАН, до цього працював у військових ЗМІ, був офіцером пресслужби Міністерства оборони України.

В «Укрінформі» ж він з 2011 року. 7 років був власним кореспондентом агентства у Брюсселі, де висвітлював діяльність європейських інституцій, штаб-квартири НАТО та Постійного представництва України при ЄС та Місії України при НАТО.

У 2018 році Андрій Лавренюк став власним кореспондентом «Укрінформу» в Страсбурзі. І продовжив активно працювати на інформаційній передовій – при Раді Європи та Європарламенті у Страсбурзі.

Також про це написав на своїй сторінці у Facebook Роман Сущенко. Йому про це повідомили знайомі дипломати.

«Шановні друзі. Прийшла жахлива новина зі Страсбургу. Щойно друзі-дипломати повідомили про раптову смерть власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства Укрінформ, мого товариша, відомого і яскравого журналіста-міжнародника, люблячого чоловіка, відповідального батька та сина Андрія Лавренюка. Співчуваю родині, друзям Андрія та рідному колективу Укрінформу. Це тяжка втрата для усіх нас та вітчизняної журналістики», – написав він.

Постійна делегація ВРУ у Парламентській асамблеї Ради Європи також висловила свої співчуття.

Редакція «Детектор медіа» висловлює щирі співчуття близьким, рідним, колегам та друзям Андрія Лавренюка. 

Фото: Андрій Лавренюк

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY