detector.media
08.07.2021 11:42
Офіс генпрокурора «ретельно вивчить» можливу співпрацю Лукашенка з терористами «ЛНР» – нардеп
Офіс генпрокурора «ретельно вивчить» можливу співпрацю Лукашенка з терористами «ЛНР» – нардеп
Перевірка можливої співпраці Лукашенка з терористами «ЛНР» триватиме 30 днів.

Нардеп «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко повідомив, що Офіс генпрокурора «взявся ретельно вивчати» можливу співпрацю самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка з терористами «ЛНР» після його депутатського звернення.

«16 червня я направив депутатське звернення Генеральному прокурору Ірині Венедиктовій щодо співпраці Олександра Лукашенка з терористами так званих "ЛНР". Моє звернення підтримали колеги-депутати, за що я їм дуже дякую. Дії Лукашенка — це посягання на нашу територіальну цілісність! Україна має відкрити кримінальну справу проти диктатора за співпрацю з терористами»,  написав Гончаренко у Facebook і додав фото відповіді Офісу генпрокурора на його запит.

Офіс генпрокурора повідомив, що перевірка можливого сприяння самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка терористам «ЛНР» триватиме 30 днів.

Раніше так звана «генеральна прокуратура ЛНР» звернулася до Білорусі з проханням видати затриманого журналіста Романа Протасевича для проведення слідчого експерименту. Бойовики нібито встановили причетність Романа Протасевича до «обстрілу мирного населення Донбасу».  

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не заперечує проти допиту  затриманого журналіста Романа Протасевича «слідчими» так званої «генеральної прокуратури ЛНР».

Пізніше бойовики повідомили, що під час «слідчих дій в Білорусії» із з Протасевичем «отримали докази його причетності до вбивств мирних жителів на Донбасі».

МЗС України заявило, що повідомлення про проведення бойовиками «слідчих дій в Білорусії» слід розглядати в контексті намагань РФ надати підпорядкованим їй незаконним угрупованням Донбасу хоч якоїсь псевдосуб’єктності.

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявляв, що самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку «буде боляче» у разі допуску представників терористичної «ЛНР» до Протасевича.

Фото:Tut.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY