detector.media
08.07.2021 09:48
Мінінформ Білорусі заблокував доступ до «дзеркала» сайту «Єврорадіо»
Мінінформ Білорусі заблокував доступ до «дзеркала» сайту «Єврорадіо»
Основний сайт, як і його «дзеркало», доступний через VPN.

Міністерство інформації Білорусі заблокувало доступ до «дзеркала» сайту «Єврорадіо» euroradio.pl.

Головний сайт euroradio.fm був заблокований у 2020 році, зараз влада обмежила доступ його «дзеркала» euroradio.pl.

При спробі перейти на адресу «дзеркала» з’являється вікно з повідомленням про те, що доступ до інформаційного ресурсу обмежений рішенням Міністерства інформації.

Як повідомляє редакція, основний сайт, як і його «дзеркало», доступний через VPN.

У жовтні 2020 року журналістів «Єврорадіо» разом з іншими колегами із закордонних ЗМІ позбавили акредитації в Міністерстві закордонних справ Білорусі.

5 липня 2021 року влада Білорусі закрила кореспондентське відділення «Єврорадіо» в Мінську. До цього моменту «Єврорадіо» було одним з небагатьох іноземних ЗМІ, яке мало кореспондентський пункт у Білорусі. Головний редактор Павло Свердлов заявив, що радіо продовжуватиме працювати в Білорусі, як це було протягом 11 років.

У Білорусі тривають репресії після президентських виборів 2020 року, на яких «переміг» Олександр Лукашенко.

Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Зокрема, влада розпочала масштабну кампанію репресій проти найбільшого інтернет-порталу Tut.by. МВС Білорусі просить визнати всі матеріали Tut.by «екстремістськими» і заборонити їх поширення.

24 травня 2021 року самопроголошений президент Лукашенко підписав зміни до законодавства про ЗМІ та масові акції, які суттєво обмежують діяльність журналістів та опозиційних партій.

8 червня Лукашенко підписав поправки до Кримінального кодексу, які криміналізують критику уряду та несанкціоновані демонстрації у Білорусі.

Фото: euroradio.fm

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY