detector.media
07.07.2021 16:28
Суд 8 липня проведе засідання в справі за позовом генпрокурорки проти Яніни Соколової
Суд 8 липня проведе засідання в справі за позовом генпрокурорки проти Яніни Соколової
Представниця ведучої розповіла, що нині розгляд справи перебуває на етапі підготовчих засідань.

Печерський районний суд Києва 8 липня проведе підготовче засідання в справі за позовом генеральної прокурорки Ірини Венедіктової проти ведучої Яніни Соколової.

Засідання заплановане на 10:15.

Представниця Яніни Соколової розповіла «Детектору медіа», що нині розгляд справи перебуває на етапі підготовчих засідань. Вона не уточнила, чому Венедіктова вказала в позові ведучу, як відповідачку, а не свідку. Захисники планують коментувати деталі вже під час розгляду справи по суті.

Нагадаємо, 3 березня 2021 року ведуча Яніна Соколова повідомила, що генпрокурорка Ірина Венедіктова подала до суду позов проти неї та позаштатного агента НАБУ Євгена Шевченка. Соколова вважає позов тиском та закликала Офіс генпрокурора припинити тиснути на журналістів. За словами журналістки, справа стосується її інтерв'ю з Шевченком для програми «Соромно». Зокрема, у програмі обговорювали $6 мільйонів хабара за закриття справи проти ексміністра екології Миколи Злочевського. Шевченко тоді сказав, що «Венедіктова брала хабар за це».

Медіаюрист ІМІ Алі Сафаров сказав, що позов Венедіктової проти Соколової не є тиском на свободу слова чи порушенням законодавства України. Він також пояснив, чому Соколова може фігурувати в позові як відповідачка, а не як свідок.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY