detector.media
06.07.2021 20:41
Віктора Бабарика засудили до 14 років ув’язнення та зобов'язали «повернути» 47 млн рублів
Віктора Бабарика засудили до 14 років ув’язнення та зобов'язали «повернути» 47 млн рублів
Сам Бабарико всі обвинувачення відкидає.

Колишньому білоруському банкіру Віктору Бабарику, якого не допустили до виборів президента Білорусі у 2020 році, 6 липня у Мінську оголосили вирок, пише «Медиазона». 

Прокурор Сергій Гіргель просив суд визнати Бабарика винним за звинуваченням у хабарництві та відмиванні грошей та засудити до 15 років позбавлення волі. Суд скоротив цей термін до 14 років за ґратами.

Крім того, екс-банкіру присудили штраф у розмірі 5 тисяч базових величин і постановили стягнути з нього «дохід, отриманий злочинним шляхом» у розмірі понад 47 мільйонів білоруських рублів (близько $19 млн). Також його позбавили права займати керівні посади на 5 років.

Під час останнього слова 28 червня Бабарико заявив суду, що звинувачення у корупції проти нього сфабриковані.

«Я не можу визнати вину за злочин, якого я не вчиняв. Мені ні за що не соромно, тому що я не зробив нічого незаконного, нічого навіть близького до чогось незаконного. Я впевнений, що був завжди чесний і ніколи не проводив жодної діяльності, що порушувала білоруське законодавство», – сказав Бабарико.

Нагадаємо, що 5 липня міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс на брифінгу з однією з лідерок білоруської опозиції Світланою Тихановською заявив про визнання її Офісу «офіційним представництвом білоруської демократії».

Фото: Віктор Бабарико

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY