detector.media
06.07.2021 14:39
Бігус про позов Порошенка з вимогою опублікувати «всі плівки Медведчука»: Все було викладено у YouTube
Бігус про позов Порошенка з вимогою опублікувати «всі плівки Медведчука»: Все було викладено у YouTube
Денис Бігус: Усі записи, наявні у мене, як фізичної особи, викладені в YouTube згідно з обіцянкою.

Журналіст Денис Бігус прокоментував позов п’ятого президента Петра Порошенка до очолюваного ним ГО «ТОМ 14» та до президента Володимира Зеленського з вимогою опублікувати «всі плівки Медведчука».

У коментарі «Детектор медіа» Бігус зазначив, що «жодної юридичної сторони» в заявах захисту Петра Порошенка немає: «Політичні розборки Порошенко і Зеленського – залишимо Порошенку і Зеленському. Але в свою заяву адвокат Головань приплів громадську організацію "ТОМ 14", від якої вимагає опублікувати ще "записів Медведчука", адже йому ввижається, що їх є більше».

Бігус заявив, що на балансі ГО «ТОМ 14» взагалі немає жодних записів, плівок та ін., ГО не є власником, розпорядником цих записів.

«Власником (якщо коректно використовувати такий термін у даному випадку) є фізична особа, людина і журналіст Бігус Денис Станіславович. Одночасно Бігус Д.С. дійсно є головою правління ГО "ТОМ 14", але це не робить записи власністю ГО. Так само у Бігуса Д.С. є діти, мотоцикл, світогляд, фотографії з пляжу – і все це теж не є власністю ГО "ТОМ 14"», – заявив журналіст.

Бігус додав, що усі записи, наявні у нього, як фізичної особи, викладені в YouTube.

«Якщо адвокатам Порошенка ввижається, щось (що записи не всі, або що у Бігуса чи редакції чи ГО є якісь документи щодо вбивста Кеннеді, контактів з іншопланетянами, неопубліковані відео Саші Грей тощо), радимо пошукати спеціалістів по боротьбі з ввижаннями…Водночас можемо порадити спробувати звернутись до Служби Безпеки України і попросити якісь записи у них. Водночас, зважаючи на вміст записів, тут вже може час СБУ звертатись до адвокатів Порошенка», – резюмував Бігус.

6 липня адвокати Петра Порошенка повідомили, що вирішили звернутися від його імені до суду з позовом до президента України Володимира Зеленського та громадської організації «ТОМ 14» (керівником якої є Денис Бігус). Зокрема, позивач вимагає визнати протиправним «приховування від суспільства» прослушок Медведчука і зобов’язати оприлюднити «всі записи у первісному вигляді».

«Замість публікації записів у тому вигляді, які Бігус і команда отримали від свого джерела (зрозуміло, що від офісу президента, але це – гіпотеза), BIHUS info підсунуло суспільству три чергових “відосики” з монтованим-перемонтованим аудіо. І з хронометражем намагаються нас надурити...“прослушок” значно більше 36 годин. І всі записи становлять значний суспільний інтерес, а тому мають бути оприлюднені», – стверджує адвокат Порошенка Ігор Головань.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Офісу президента з приводу позова Порошенка.

Загалом, проєкт Bihus.Info опублікував чотири розслідування на базі «плівок Медведчука».

На думку журналістів,  записи свідчать про зв'язки Медведчука з російськими посадовцями, бойовиками, Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, про ймовірну «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, у газових переговорах між «Нафтогазом» і «Газпромом» та в організації схеми імпорту електроенергії з Росії.

В одному з сюжетів Bihus.Info йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть записи, опубліковані Bihus.Info.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

П'ятий президент Петро Порошенко назвав розслідування журналістів Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» «зомбуванням».

Скріншот відео: bihus.info/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY