detector.media
05.07.2021 18:54
Адвокат Юлії Чернявської повідомив про погіршення стану здоров’я своєї підзахисної
Адвокат Юлії Чернявської повідомив про погіршення стану здоров’я своєї підзахисної
Вона не може отримати необхідну для неї медичну допомогу, перебуваючи під домашнім арештом.

Стан здоров’я Юлії Чернявської, вдови одного з засновників Тut.by Юрія Зіссера і яка перебуває під домашнім арештом, значно погіршився. Про це пише Tut.by з посиланням на адвоката Чернявської.

У Чернявської – бронхіальна астма, в неї ризик розвитку 4 артеріальної гіпертензії другого ступеня. Вона відчуває сильний біль у нозі, має інші серйозні проблеми із захворюваннями опорно-рухового апарату. За словами адвоката, їй потрібен медичний огляд та допомога лікарів, яку вона не може отримати під домашнім арештом.

Тому захист Чернявської подаватиме клопотання про заміну домашнього арешту особистою гарантією або підпискою про невиїзд. Петиції від десяти поручителів вже зібрані.

«Ми дуже сподіваємося на те, що слідство об'єктивно і ретельно підійде до розгляду клопотання. Оскільки очевидно, що, з огляду на особистість Юлії Віссаріонівни і стан її здоров'я, немає абсолютно ніяких підстав вважати, що більш м'який запобіжний захід може створити хоч якісь проблеми слідчим органам», – повідомляє захист Юлії Чернявської.

Нагадаємо, що з 18 травня Чернявська перебуває під домашнім арештом.

У день обшуків в редакції Tut.by Юлія Чернявська перенесла гіпертонічний криз, після чого її направили в мінську лікарню в супроводі правоохоронців. Після цього жодних відомостей про місцеперебування Чернявської не було протягом двох днів.

За словами доньки Юлії Чернявської Євгенії, її мати не володіє жодною інформацією про діяльність Tut.by, вона не є акціонером видання.

Євгенія Чернявська припустила, що «маму використовують силові органи, щоб тиснути на Tut.by, її утримують як заручника, залякують і чинять тиск».

Фото: Юлія Чернявська / Володимир Чурносов для reform.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY