detector.media
05.07.2021 15:16
Кулеба щодо заяв Лукашенка про Україну: Вони не пройдуть жодного фактчекінгу
Кулеба щодо заяв Лукашенка про Україну: Вони не пройдуть жодного фактчекінгу
Дмитро Кулеба: Олександр Лукашенко – це людина, щодо заяв якої треба робити ретельний фактчекінг.

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка щодо «сплячих терористичних осередків» у Білорусі, до яких нібито причетна Україна, та постачання українського «озброєння» до країни.

Під час форуму Україна 30. Міжнародна політика Кулеба зазначив, що Олександр Лукашенко є «любителем таких резонансних заяв».

«Він розмовляє дуже часто заголовками, які відразу потрапляють в медіа. Тут треба зберігати спокій і завжди розуміти, що Олександр Лукашенко – це людина, щодо якої треба робити ретельний фактчекінг. І запевняю вас, що його заява про контрабанду зброї з України до Білорусі не пройде жоден фактчекінг, тому що це просто не відповідає дійсності за жодними параметрами, як і його заява про те, що кордон закритий», – сказав Кулеба.

2 липня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що  спецслужби країни розкрили «сплячі терористичні осередки» та «загони самооборони», до яких причетні Німеччина, США, Україна, Польща і Литва.

За його словами, з України надходить «величезна кількість зброї», тому він доручив прикордонникам повністю перекрити кордон. Також Лукашенко стверджує, що 1 липня невідомі скоїли замах на життя ведучого каналу «Столичного телебачення» (СТВ) Григорія Азарьонка. 

Попри заяви Лукашенка, українські прикордонники повідомили, що наразі не спостерігають жодних суттєвих змін на кордоні з Білоруссю.

Скріншот відео: Всеукраїнський Форум Україна 30/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY