detector.media
03.07.2021 14:56
Російські ЗМІ писали про готовність допомогти потерпілому українському судну у Чорному морі, коли його вже відбуксирували, – Міноборони
Російські ЗМІ писали про готовність допомогти потерпілому українському судну у Чорному морі, коли його вже відбуксирували, – Міноборони
На їхню думку, це є «черговим інформаційним заходом Росії».

У ніч на 3 липня українське риболовецьке судно «ОД-2592» зазнало аварії в акваторії північно-західної частини Чорного моря поблизу Тендерівської коси. Російські кораблі ігнорували сигнал «SOS». Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними відомства, російські ЗМІ стали ширити інформацію про готовність допомогти українському судну вже тоді, коли його відбуксирував корабель морської охорони ДПС України. Також вони пишуть, що названі нижче російські судна не наближались до українського попри сигнал «SOS».

«Поширення зазначеної інформації відбувалось у той час, коли судно вже буксирувалось кораблем морської охорони ДПС України до порту приписки Очаків. При цьому, названі у російських інформаційних вкиданнях ракетний крейсер "Ивановец" ЧФ та прикордонний сторожовий корабель "Безупречный" прикордонної служби ФСБ РФ до українського судна не наближались, незважаючи на отримання сигналу "SOS"», – йдеться у повідомленні.

Як пише «Інтерфакс-Україна», українська фелюга з чотирма рибалками на борту подала сигнал лиха через відмову двигуна. У Росморрічфлоті заявили, що ракетний катер "Ивановец" Чорноморського флоту, що перебував найближче до місця аварії, прийняв сигнал і був направлений в район перебування українського судна.

Фото: Морська охорона / ДПСУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY