detector.media
02.07.2021 15:34
Окружний адмінсуд Києва відкрив справу за позовом Моргенштерна до СБУ
Окружний адмінсуд Києва відкрив справу за позовом Моргенштерна до СБУ
Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників.

У п’ятницю, 2 липня, Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом російського музиканта Алішера Валєєва (Моргенштерна) до СБУ щодо внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.

«Ухвалою суду від 22 червня позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення виявлених недоліків. У встановлений судом строк виявлені недоліки позовної заяви позивачем усунуто. Наразі позовна заява та додані матеріали відповідають вимогам КАСУ», – повідомляє пресслужба суду.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Наприкінці червня ОАСК «залишив без руху» позов Моргенштерна, адже позовна була заява подана без додержання вимог, встановлених статтями Кодексу адміністративного судочинства України.

22 квітня 2021 року Мінкульт на підставі звернення СБУ включив до чорного списку російського репера Алішера Валєєва (Моргенштерна).

17 червня Моргенштерн подав до Окружного адміністративного суду Києва позов до СБУ. Російський виконавець просить суд визнати протиправним звернення СБУ до МКІП щодо його включення до переліку заборонених артистів, а також наказ, який вносить росіянина до «чорного списку».

Крім того, Моргенштерн просить Окружний адмінсуд витребувати в СБУ постанову про заборону йому в’їзду в Україну.

В СБУ заявили, що рішення щодо Моргенштерна було ухвалене виключно в рамках законодавства і спецслужба готова захищати свою позицію в суді.

Раніше Моргенштерн повідомляв, що має намір на початку літа 2021 року перетнути кордон України та виступити з концертами. Це повідомлення російського репера викликало критику в мережі щодо гастролей, які він анонсував у Києві, Харкові і Запоріжжі.

Моргенштерн раніше заявляв у пресі, що не розглядає «кримський ринок» для концертів, бо потім його не впустять на материкову Україну.

Скріншот відео: MORGENSHTERN/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY