detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
01.07.2021 14:32
Нацрада вважає, що законопроєкт про включення загальнонаціональних каналів до УПП в районі ООС потребує доопрацювання
Нацрада вважає, що законопроєкт про включення загальнонаціональних каналів до УПП в районі ООС потребує доопрацювання
На думку регулятора, законотворці мають врегулювати механізм виплати компенсації правовласникам з державного бюджету.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення надала свої пропозиції та зауваження до законопроєкту законопроєкту №5546 «Про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (про тимчасове включення програм загальнонаціонального багатоканального (цифрового) мовлення з використанням радіочастотного ресурсу до складу універсальної програмної послуги для забезпечення інформаційної безпеки населення в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації)». Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 1 липня.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк зазначила, що регулятор пропонує уточнити та узгодити положення щодо механізму  виплати компенсації правовласникам з державного бюджету.

«У цьому проєкті не врегульовані строки виплати та їх розмір. Тому Нацрада не знає коли вносити зміни до УПП до виплат чи після них» – сказала вона.

На її думку, текст законопроєкту потребує доопрацювання, саме тому Нацрада надала свої зауваження та пропозиції.

Нагадаємо, проєкт зареєстрований 21 травня 2021 року. Автори законопроєкту: народні депутати України Олександр Федієнко, Микита Потураєв та ще 44 нардепи від «Слуги народу», по одному від – депутатської групи «Довіра» (Сергій Вельможний) та партії «Європейська солідарність» (Володимир Ар'єв).

Законопроєкт пропонує доповнити статтю 1 закону «Про телебачення і радіомовлення» пунктом 4: «До моменту скасування Верховною Радою України визнання певної держави державою-агресором (державою-окупантом),  у селах, селищах, містах, районах та областях, де утворені військово-цивільні адміністрації  та за умови виплати компенсації правовласникам з Державного бюджету України, телерадіоорганізації загальнонаціональної категорії мовлення, що відповідно до ліцензій на мовлення здійснюють загальнонаціональне багатоканальне (цифрове) мовлення з використанням радіочастотного ресурсу».

Ілюстрація: Національна рада з питань телебачення та радіомовлення

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY