detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
01.07.2021 11:42
Нацрада зафіксувала порушення в ефірі «Гуцульського радіо»
Нацрада зафіксувала порушення в ефірі «Гуцульського радіо»
Однак не винесла попередження, а перенесла питання, щоб отримати довідку про хворобу співробітника.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зафіксувала недотримання умов ліцензії в ефірі «Гуцульського радіо» (юридична особа ТОВ «Парбат»). Про це під час засідання 1 липня розказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Регулятор провів планову перевірку радіостанції через рік її діяльності і зафіксував зменшення частки інформаційно-аналітичних та публіцистичних програм. Також був змінений формат радіостанції з інформаційно-музичного на музично-інформаційний.

Окрім цього радіостанція мала транслювати не менше 15% місцевої інформації. Однак під час перевірки цього не було.

Представник радіостанції зазначив, що це сталось через те, що  людина, яка відповідала за програмування, захворіла на Сovid-19 у важкій формі. І колектив компанії через це не зміг змінити програмування.

Члени Нацради запитували про наявність довідки про хворобу. У представників радіостанції її не було, однак вони пообіцяли її отримати.

«Порушення досить суттєві, і вони не стосуються кількох хвилин. Якщо ви не плануєте більше порушувати, то згідно нашого положення через рік ви зможете скасувати», – сказав Максим Онопрієнко.

Нагадаємо, у 2019 році «Гуцульське радіо» (ТОВ «Парбат») отримало дві частоти у Верховині та Яблуниці Івано-Франківської області. Це проект, ініційований народним депутатом Миколою Княжицьким. Радіостанція бере участь у всіх останніх конкурсах Нацради, на яких виграла частоти в Хусті, Міжгір’ї Закарпатської області та Червонограді Львівської області. Хоче розбудувати регіональну західноукраїнську мережу. На цей конкурс компанія подала п’ять заявок на всі частоти на Івано-Франківщині.

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY