detector.media
29.06.2021 11:50
У Росії проходять обшуки у журналістів видання «Проєкт», відомого розслідуваннями про Путіна
У Росії проходять обшуки у журналістів видання «Проєкт», відомого розслідуваннями про Путіна
29 червня «Проєкт» випустив розслідування про нерухомість голови МВС Росії Володимира Колокольцєва, записану, за даними видання, на його родичів.

У вівторок, 29 червня, поліція Росії проводить обшуки у головного редактора видання «Проєкт» Романа Баданіна і кореспондента видання Марії Жолобової.

Як повідомляє видання в Telegram, обшуки проводять у квартирі Баданіна, у свою чергу, Марія Жолобова не пустила поліцейських в квартиру. До неї виїхав адвокат правозахисного порталу «ОВД-Инфо».

Біля будинку Жолобової поліцейські затримали заступника головного редактора «Проекту» Михайла Рубіна. У квартирі батьків Рубіна проводиться обшук, журналіста привезли туди ж.

Поліція не повідомляє причину обшуків, адвокат Жолобова Василь Кушнір згодом заявив, що вони пов’язані зі справою, порушеною за статтею про наклеп, в якій потерпілим проходить бізнесмен Ілля Трабер. Зокрема, журналісти назвали бізнесмена «єдиним з живих авторитетів, знайомство з яким визнавав Володимир Путін». У 2018 році Трабер звинуватив журналістів у наклепі. 

29 червня «Проєкт» випустив розслідування Марії Жолобова про голову МВС Росії Володимира Колокольцєва. За даними журналістів, Колокольцєв володіє особняком на Рубльово-Успенському шосе і квартирою на Ленінському проспекті в Москві, які записані на родичів його дружини.

Марія Жолобова – авторка кількох резонансних розслідувань, у тому числі, про голову Чечні Рамзана Кадирова. Також видання «Проєкт» відоме низкою розслідувань про президента Росії Володимира Путіна, його найближче оточення і сім’ю.

Скріншот відео: «Проєкт»/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY