detector.media
28.06.2021 11:47
Три копії Конституції передали в Україну, 24 серпня у Софійському соборі виставлять оригінал – Зеленський
Три копії Конституції передали в Україну, 24 серпня у Софійському соборі виставлять оригінал – Зеленський
Копії Конституції будуть виставлені у Верховній Раді, Офісі Президента та оновленому Конституційному Суді.

Україні передали три копії Конституції Пилипа Орлика, а до Дня Незалежності в Софійському соборі буде виставлено оригінал документу, який зможуть побачити усі бажаючі.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський з трибуни Верховної Ради під час привітання українців із 25-річницею Конституції України.

За його словами, оригінал Конституції Пилипа Орлика прибуде до України вперше за 311 років. Це стало можливим завдяки тісній співпраці з Національним архівом Швеції.

Наразі Швеція передала Україні три копії Конституції Пилипа Орлика.

«Сьогодні ми нарешті можемо поділитись хорошими новинами. Перша. Національний архів Швеції передав Україні три копії Конституції Пилипа Орлика», – зазначив Володимир Зеленський.

Він сказав, що одна копія зранку 28 червня виставлена у фоє Верховної Ради, друга буде знаходитись в Офісі Президента, третя – у Конституційному Суді України «після його оновлення і перезавантаження».

А до 30-річчя Незалежності, уперше за 311 років, до України потрапить оригінал Конституції Пилипа Орлика. Оригінал документу разом з булавою гетьмана Пилипа Орлика і гетьмана Івана Мазепи усі охочі зможуть побачити у Софійському соборі, сказав президент.

Нагадаємо, в Україні 28 червня святкують День Конституції. Цього дня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію.

«UA: Перший» транслює спеціальний ефір «Суспільна студія. Моя Конституція. 25 років» до 25–ої річниці прийняття Верховною Радою Конституції України. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY