detector.media
25.06.2021 14:03
Коцабу облили зеленкою та закидали яйцями (ФОТО, ВІДЕО)
Коцабу облили зеленкою та закидали яйцями (ФОТО, ВІДЕО)
Проросійський блогер отримав хімічний опік рогівки ока.

В Івано-Франківську в ніч на 25 червня проросійського блогера Руслана Коцабу облили зеленкою та закидали яйцями. Про це повідомляє Zaxid.net.

Коли Коцаба вийшов з вагона на залізничному вокзалі в нього кинули зеленку та яйця. У відповідь він обматюкав активістів. Про свою причетність до інциденту заявили ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери, «Карпатська Січ», бійці 4-ї РС ДУК «Правий Сектор» та «Фрайкор».

Руслан Коцаба повідомив, що внаслідок інциденту отримав хімічний опік рогівки ока. «Зараз їду в поліцію опізнання по фотках робити, деталі згодом...», – написав він у Facebook.

Хто такий Руслан Коцаба читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Нагадаємо, у січні 2015 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти блогера з Івано-Франківська Руслана Коцаби через відеозвернення до президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи тим, що в Україні не оголошений військовий стан.

12 травня Івано-Франківський міський суд визнав місцевого блогера Руслана Коцабу винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. На суді Руслан Коцаба заявив, що не визнає своєї провини.

Строк відбуття покарання блогеру розрахували з дати затримання – тобто з 7 лютого 2015 року. Суд ухвалив відповідно до ст. 172 КПК України зарахувати йому строк попереднього ув’язнення з 7 лютого 2015 року до дня набрання вироком законної сили у строк відбуття покарання з розрахунку - один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі. В липні 2016 року Апеляційний суд повністю виправдав Руслана Коцабу.

1 червня 2017 року Вищий спеціальний суд скасував виправдальну ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області у справі блогера Руслана Коцаби, якого було засуджено до 3 років і 6 місяців позбавлення волі за перешкоджання діяльності Збройних сил України, а пізніше виправдано. 
В Івано-Франківській області 31 січня 2018 розпочався новий розгляд справи блогера Руслана Коцаби. У лютому 2018 року Долинський районний суд в Івано-Франківській області повернув прокурору обвинувальний акт щодо Коцаби, якого знову звинувачують у держзраді і перешкоджанні діяльності Збройних Сил.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY