detector.media
24.06.2021 15:44
Офіс президента проведе закриту нараду щодо перевірки українців, які перебувають під санкціями США
Офіс президента проведе закриту нараду щодо перевірки українців, які перебувають під санкціями США
За даними ЗМІ, нараду призначено на 16.30.

У четвер, 24 червня, в Офісі президента відбудеться закрита нарада щодо перевірки громадян України, які перебувають під санкціями США.

Про це у коментарі Радіо Свобода повідомив секретар РНБО України Олексій Данілов.

«Так, сьогодні за дорученням президента Володимира Олександровича Зеленського відбудеться така нарада. Вона відбудеться в Офісі президента, в ній візьме участь сам президент», – сказав Данілов.

За його словами, на нараду винесено лише одне питання, РНБО, зокрема, має перевірити інформацію про 134 громадян України, які перебувають під санкціями США.

«Ми отримали протокольні доручення від президента України з’ясувати, хто з громадян України на сьогодні перебуває під санкціями США, що це за громадяни і на якій підставі вони там опинилися. У США є кілька інституцій, які впроваджують безпосередньо санкції стосовно громадян інших країн, одна з них – це Міністерство фінансів. На сьогодні в списку Міністерства фінансів США перебувають 130 громадян України. Дані кожного з цих громадян ми офіційно отримали від нашого посольства у Вашингтоні», – додав секретар РНБО.

За його словами, МВС України перевіряє, коли саме громадяни зі списку отримали громадянство України та на яких підставах.

За даними «Української правди», нараду призначено на 16.30.

У січні 2021 року США запровадили санкції проти сімох осіб і чотирьох організацій, які, за твердженнями відомства, були пов’язані з операцією впливу депутата Ради Андрія Деркача.

Під санкції, зокрема, потрапили нардеп Олександр Дубінський, ексдепутат Олександр Онищенко, колишній прокурор Костянтин Кулик, помічники Деркача Антон Симоненко та Дмитро Ковальчук, колишній працівник посольства США в Україні Андрій Теліженко та політолог Петро Журавель.

Крім того, Міністерство фінансів США запровадило санкції проти компаній «Ера-Медіа», «Інформаційного агентства Онлі Н’юз», «Скептик» та сайту Nabuleaks.

Фото: пресслужба РНБО

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY